Як бізнесу підготуватися до переходу?

З 1 серпня цього року використання е-ТТН стане обов’язковим для всіх вантажних перевезень територією України, що здійснюються автомобільним транспортом. Це зробить ринок вантажних перевезень прозорішим. Крім того, для бізнесу використання електронних накладних буде дешевшим за паперові.

До цього є пів року, щоб протестувати та перейти на електронні ТТН.

Найближча зустріч для представників бізнесу відбудеться 15 лютого о 10:00. Приєднатися до онлайн-трансляції зустрічі можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=6P3cBFro2VY Якщо у вас уже є запитання для обговорення, ви можете залишити їх тут: https://docs.google.com/.../1qVFvRxTQKOBhCjNVhnvN.../edit...

Які переваги отримає бізнес від використання е-ТТН?

Використання е-ТТН забезпечить бізнесу швидкість та якість процесів. З електронною ТТН перевізнику не потрібно чекати, поки підписана паперова накладна повернеться до вантажовідправника, щоб отримати оплату за свою послугу. Завдяки тому, що працювати з е-ТТН одночасно у режимі реального часу можуть всі три сторони вантажоперевезення – відправник, перевізник та одержувач – розрахунок може бути здійснений одразу після одержання товару та підписання е-ТТН сторонами за допомогою КЕП (кваліфікованого електронного підпису).

Нововведення щодо використання е-ТТН поширюється не тільки на товари загальної групи, а й на товари спеціальних груп.

До таких товарів належать алкоголь, спирт, молоко, хліб, високооктанові кисневі домішки, ліс і нафтопродукти. Процес переходу на електронний документообіг для спеціальних груп дещо відрізняється від загальної групи товарів, оскільки спеціальні форми вже частково оцифровані іншими міністерствами чи відомствами, тому їх потрібно інтегрувати в систему е-ТТН.

Впровадження системи е-TTН здійснюється у партнерстві Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури за підтримки Міністерства цифрової трансформації та USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і за участі ГО «Інститут аналітики та адвокації», яка на період реалізації проєкту є адміністратором системи е-TTН. Деталі за посиланням https://www.rv.gov.ua/.../elektronna-tovarno-transportna...

Про це повідомляють в Рівненській ОВА.

Читайте також: На Рівненщині розпочинається «Учитель року-2023»