фото ілюстративне
У рівненському парку Шевченка не працюють каскадні фонтани. Штучні водойми у цьому році не запускали. Минулоріч лише на два дні, бо дорого. Улюблене місце відпочинку рівнян занепадає. Люди нарікають на неробочі фонтани і ностальгують, як вони працювали десятки років тому.

Ось так тепер виглядають каскадні фонтани у парку Шевченка Рівного. Вода по них зовсім не тече. Рови порожні, а подекуди після дощів утворились брудні калюжі з мертвими птахами та сміттям. А колись тут вирувало життя. Про це нині нагадують фото. У 1962 році у парку, на місці колишнього протитанкового рову, був збудований каскад штучних водойм з фонтанами. Так з’явилися перші фонтани – «Дюймовочка», «Кам’яна квітка», «Богатир», що стали символами не лише парку, а й Рівного. Відпочивати біля фонтанів, рівняни полюбляють й досі. Єдине, кажуть, хочеться аби вони працювали.

Директор парку пояснив, що труби фонтанів потребують капітального ремонту. У них відсутня гідроізоляція і вони не тримають воду. Її постійно потрібно поновлювати. Тому перш за все варто відремонтувати каскад.

Основна проблема у тому, що гідроізоляція чаші - її просто не має там. Вони не повинні протікати, вода не повинна втікати з чаші нікуди. Нам невигідно запускати каскади бо їх потрібно підживлювати постійно водою. Це дуже велика витрата води і економічно це неефективно. 24-го серпня ми зробимо одноразовий запуск. Тільки на 24-те і то це дорого, - розповів директор парку Андрій Черепанов.

Проблема з фінансуванням. За свої кошти парк не може провести капітальний ремонт фонтанів. Просять грошей з міського бюджету. Місто може їх дати. Але не цьогоріч.

У повній мірі у цьому році ми не зможемо реалізувати. Я би рекомендував керівнику підприємства звернутись до нас щоб ми виділили кошти при змінах до бюджету на розроблення проектно - кошторисної документації. Це абсолютно логічно. У нас залишається півроку. За півроку можна зробити якісний проект, пройти експертизу, написати якісний кошторис і впровадити його якраз як ми будемо дивитись у листопаді місяці основний бюджет. У цей час запланувати кошти і в наступне літо увійти з якісною ідеєю, фонтанами, - говорить голова бюджетної комісії Рівне нської міської ради Олег Карпяк.

У минулому році каскадні фонтани працювали лише два дні - обійшлось у 20 тисяч гривень. Це дорого, зазначив керівник парку. У цьому році штучні водойми планують запустити лише на День Незалежності. А загалом без ремонту та коштів, каскадні фонтани у парку обласного центру і далі повноцінно не працюватимуть.  

Дивіться ще: рівнянка за 30 хвилин написала ЗНО з хімії на 200 балів

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber