Двоє народжені тілом, а 17 серцем! Саме так рівнянин, батько 19 дітей описує свою родину. Чоловік з дружиною створили дитячий будинок сімейного типу. Двох дітей народили, а 17 прийняли у сім'ю. Жінка зізнається, якби не чоловік то ніколи б не змогла виховати стільки малюків з непростими долями. Напередодні Дня батька, ми вам хочемо розповісти про роль тата у сім'ї на прикладі саме цієї родини.

58-річний рівнянин Андрій Зарічнюк на власному прикладі прививає дітям любов до спорту.

Андрій та Оксана Зарічнюки створили дитячий будинок сімейного типу. З 2001 року почали приймати у родину діток. Власних було двоє. Взяли ще 17. Наразі лишилось 9 бо старші підросли і живуть власним життям.

Іринка, їй 15 років, вона закінчила 8 клас. Самий менший Микола, 3 клас закінчив у 4 перейшов. Інеса 17 їй, але вже 9 числа наступного місяця їй буде 18, вона закінчує 11 клас.

А ще Влад, Максим, Денис і Віталік. Зараз у родині виховується 9 дітей. Їх вік від 9 до 20 років. Марійці 18. Вона вчиться в університеті. Показує фото де зовсім маленька. З дворічного віку дівчина живе у родині Зарічнюків.

Тато дуже веселий, мама теж і це класно. Він завжди допомагає, піклується, - розповідає донька Марія.

Шестикласник Віталій вміє грати на піаніно. Навчився у школі. А ще у хлопчика є хоббі, любов до якого привив батько.

Беру вудку йду до озера, закидаю її і рибалю. А хто тебе начив рибалити? Тато!

Інеса полюбляє куховарити. Каже, завжди для батьків готує смаколики. Востаннє робила торт.

Вафлі з арахісом перемазала, спекли два верхніх коржа щоб було більше і перемазали згущонкою. Це для тата був подарунок.

Дев'ятикласник Максим збирається у школу. Йде отримувати атестат про закінчення 9 класу. Родину свою любить. Мама справедлива, а тата характеризує коротко.

Жартами, власним прикладом, турботою та любов'ю, у дітях можливо виховати справжніх людей, каже Андрій Зарічнюк.

Я думаю, що діти повинні бачити, що батько їх любить, заради них працює, старається, віддає щось заради них. І не тільки батько, а й мати - двох батьків бо ми одне ціле. І коли діти це бачать то які б у них не були негативні риси - вони зрозуміють це.

Оксана Зарічнюк каже, роль батька у родині велика. Бо мати це берегиня, а тато це господар, наставник та годувальник.

Якби не чоловік то я не знаю як би я це все потянула. Бо це той стержень на якому тримається уся наша родина. Він вміє і направити і зупинити і підтримати. Він у мене майстер на всі руки. Не має мабуть такої галузі яку б він не міг робити, - розповідає дружина.

Тато у житті дітей відіграє не меншу роль ніж мама, кажуть психологи. Мабуть саме тому цьогоріч в Україні з'явилось нове державне свято, а саме День батька. Його будуть відзначати у третю неділю червня.

Тато впливає на самооцінку дитини, особливо дівчаток, на статеву ідентифікацію хлопчиків. Тобто хлопці завжди себе порівнюють, ідентифікують з татом, беруть з нього приклад. Для дівчинки тато - це перший образ чоловіка, - каже дитячий психолог Олена Погорєлова.

Андрій Зарічнюк не соромиться бути прикладом гідного майбутнього чоловіка для своїх доньок. А також хорошим дідусем, адже вже має 4 внуків. Зізнається, виховувати багато дітей, його надихнула книга.

Я прочитав таку книжку Джорджа Міллера. В організував притулки починаючи від 20 і закінчуючи до 3 тисяч дітей. Я став на коліна і сказав - Господи пошли мені хоча б сотню. Бог мені поки тільки 19 послав.

Більше приймати дітей у родину, Андрій та Оксана Зарічнюки не можуть. Кажуть, вже вік не дозволяє. Планують гідно виховати і дати початковий старт для самостійного життя, п'ятьом синам та чотирьом донечкам, які зараз живуть у їхній сім'ї. 

Дивіться також"Я тепер султан!": у Рівному жінка народила трійню - всі дівчатка

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber