Під час програми "Без Цензури" на Телеканалі Рівне 1 рівнянка Марія поцікавилась чому необхідно підписувати добровільну згоду під час вакцинації проти COVID-19. Жінка додала, що особисто не є противником вакцинації.

Люди, які ідуть на будь-яку вакцинацію підписують інформовану згоду. Така згода існує на всі види вакцини. Це не нова довідка лише на COVID-19. Це стара абсолютно форма, яка затверджена вже дуже давно і яка видається на будь-яке щеплення і COVID-19 не є виключенням - зазначила координаторка вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк. 

Додамо, що форма первинної облікової документації N 063-2/о "Інформована згода та оцінка стану здоров'я особи або дитини одним з батьків або іншим законним представником дитини на проведення щеплення або туберкулінодіагностики" та Інструкція щодо її заповнення зареєстрована в Міністерстві юстиції України від 2 серпня 2010 р. за N 594/17889.

   

 Крім того, Олена Гандзюк наголосила, що від вакцинації жодна людина на Рівненщині не померла. 

Помирають від COVID-19. На Рівненщині побічна реакція на вакцинацію у вигляді анафілактичного шоку зафіксували лише в трьох осіб. Але бригада лікарів відразу ж надала їм необхідну медичну допомогу. Ці люди не померли, їх госпіталізували у лікарню, але до вечора їх уже виписали. 

Детальніше про це та інші питання щодо міфів вакцинації від коронавірусу можна переглянути у повній версії програми "Без Цензури". 

Читайте також: За минулий місяць на Рівненщині одружились понад 600 пар молодят