Місяць тому у межах Рівненської області на кордоні з Білоруссю запровадили додаткові обмеження, які спрямовані на посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму.

Додаткові тимчасові обмеження ввели у шести територіальних громадах у Сарненському та Вараському районах - неподалік кордону з Білоруссю. Зокрема, Березівській, Старосільській, Висоцькій, Миляцькій, Локницькій та Зарічненській ОТГ на півночі області. Про це інформує Державна прикордонна служба України.

Нагадаємо, обмеження запровадили до кінця 2021 року з метою посилення контролю за прикордонною територією та захисту Нацбезпеки. Проте, скарги від громадян щодо складності перетину кордону надходять і досі.

У Рівненській ОДА зазначають, що історія із закриттям кордонів виникла через COVID-19. З'явилася потреба обмежити рух громадян, аби уникнути поширення хвороби.

"Ми отримуємо багато звернень до Рівненської облдержадміністрації і розуміємо, що є тимчасові незручності. Проте, хочу наголосити, що обласна державна адміністрація вже неодноразово зверталася до Кабінету Міністрів по даній ситуації. При вирішенні цього питання, ми якісно спрацюємо і відкриємо кордони.", - каже переший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін.

На разі, обмеження передбачають заборону різного роду робіт з 22:00 до 06:00 від прикордонних знаків в глибину прикордонної смуги на відстань до 100 м і руху транспортних засобів і осіб дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг і ведуть до лінії державного кордону, з 22:00 до 06:00.

Крім того, забороняється стоянка транспортних засобів на узбіччях доріг між лінією державного кордону та пунктами пропуску, руху транспортних засобів в об'їзд автомобільних доріг без фактичного перетину державного кордону між лінією державного кордону та пунктами пропуску, здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптера і інших безпілотних літальних апаратів без попереднього інформування про це підрозділи охорони державного кордону.

У числі введених обмежень - заборона підвезення в прикордонний район і вивезення з нього осіб, які не мають документів; виходу плавзасобів на водойми, які знаходяться в контрольованому прикордонному районі без попереднього інформування; проведення водолазних робіт і будь-яких інших спусків під воду без попередження; зупинки поїздів, крім пасажирських, при в'їзді на митну територію України від лінії кордону до залізничної станції «Сарни» і в зворотному напрямку.

Читайте також: У двох селах на Рівненщині тимчасово не буде газопостачання