Скраб на основі кави дуже добре справляється із завданням відлущування мертвих клітин. Шкіра стає більш гладкою на дотик, пори очищаються, колір обличчя вирівнюється. За рахунок наявності антиоксидантів в скрабах, вирівнюється рельєф шкіри, йдуть зморшки. Кавовмісні суміші сприяють виробленню колагену і еластину в тканинах. Завдяки кофеїну шкіра тонізується, набуваючи хороший захист від небажаних впливів зовнішнього середовища. Загалом - це джерело здоров'я для шкіри.

Медово-кавовий скраб 


Візьміть по чайній ложці меду, оливкового масла і йогурту, дві чайні ложки випитої кави. Все це потрібно добре розтерти до максимально однорідної суміші. Масажувати обличчя скрабом потрібно кілька хвилин, після чого варто залишити його на обличчі ще на п'ять хвилинок, потім змити прохолодною водою.


Цукрово-кавовий скраб


Основні компоненти: кава (2 столових ложки), цукор (півсклянки), кориця мелена (одна чайна ложка). Елементи майбутнього скрабу перемішайте, заливши їх парою столових ложок олії (наприклад, мигдалевою або оливковою) і додавши попутно в суміш кілька крапель ефірного масла. Чарівний скраб готовий! Перед нанесенням скрабу попередньо змочуйте шкіру.


Вівсяно-кавовий скраб


Столову ложку суміші, що залишилася після заварювання кави, перемішайте з аналогічною кількістю сметани (будь-якої жирності). В отриману масу додайте добре перемелені пластівці вівсянки (близько двох-трьох столових ложок). Змішайте і нанесіть на проблемну шкіру. 


Завдяки цим простим рецептами ви зрозумієте, що таке по-справжньому здорова шкіра. Спробуйте зробити такий прекрасний засіб один раз і подивіться на результат, він вас порадує. А головне - такі прості інгредієнти, які завжди знайдуться на кухні. Ніяких консервантів і хімічних сполук, все натуральне.