Турбота, про тих, хто цього так потребує. В рамках проекту «Соціальний експеримент», який виходив на телеканалі «Рівне 1», журналісти відвідали Здолбунівський будинок інтернат для людей похилого віку та інвалідів.

Поїздка у заклад була ще у вересні, тоді наші журналісти влаштували «День краси» для підопічних, а також зробили фотосесію. А вже у листопаді завезли готові фото. Пропонуємо переглянути, як це було.

Перед дівчатами стояло непросте завдання - організувати «День краси». Знайти людей (перукарів, майстрів манікюру та візажистів, фотографів) та транспорт. За тиждень із складністю, але домовитися вдалося з усіма. І в суботу всі вирушили до закладу.

Емоції передати неможливо. Бабусі та дідусі з нетерпінням чекали на приїзд журналісток. Вони із посмішками на обличчях та в очікуванні чогось нового спостерігали, як майстри розкладають свої інструменти. Після чого всі розпочали працювати. Стрижки, зачіски, манікюр та візаж - час провели весело та головне із користю.

Ще однією родзинкою «Дня краси» було те, що для підопічних зробили фотосесію. Для цього заздалегідь журналісти домовилися із фотографами та знайшли цікаві аксесуари. А фотографувалися всі з великим задоволенням. Тому після візиту ми пообіцяли роздрукувати фото підопічних і подарувати їм на згадку.

Так і зробили, через місяць журналісти знову поїхали до бабусь та дідусів уже із роздрукованими фотографіями. Радісно тут зустрічали нас знову. Бабусі із задоволенням переглядали свої світлини.

Та не фотографіями єдиними. В будинок-інтернат дівчата поїхали із подарунками. На кошти, які пересилали небайдужі рівняни, вдалося купити памперси та пелюшки, для людей, які прикуті для ліжка.

Проект «Соціальний експеримент» на телеканалі «Рівне 1» виходив вперше. Це було непросте випробування для журналісток. Адже щотижня потрібно шукати цікаві теми і головне вирішувати проблеми. Перший тиждень дівчата взялися вирішувати проблеми у дитячому будинку, там для дітей вдалося зробити нову підлогу в альтанці. Наступного тижня дівчата взялися прибирати береги річки Устя. Активних рівнян було зовсім небагато. Але дівчата не злякалися труднощів і приступили до роботи. Вдалося частково прибрати один із берегів річки Устя. Третій експеримент вони проводили біля школи. Проблема накопичувалася роками. Адже навчальний заклад розташований біля ринку, через що там інтенсивний рух. Що і наражало на небезпеку дітей. Разом із дирекцією школи, батьками та патрульними в рамках проекту на дорозі намалювали вказівні знаки, що поблизу діти. Також поспілкувалися із водіями-порушниками. На завершення четвертого експериментального тижня журналісти вирішили зробити приємну справу для старших людей. Тому дівчата запланували поїздку до будинку для людей похилого віку.

Можна підсумувати. «Соціальний експеримент» вдався. Особливо остання програма. Адже завдяки взаємодії небайдужих людей, які скидали кошти – вдалося закупити необхідні речі, а саме памперси, пелюшки, ліки. Завдяки майстрам, які погодилися поїхати – вдалося підняти настрій підопічним та зробити їх ще красивішими. Кожен приклав чимало зусиль аби подарувати приємні емоції. Всього у закладі близько 200-хсот людей. У кожного із них своя історія життя та причини чому вони тут опинилися. Піклуйтеся про рідних та не забувайте робити хороші справи. Ці люди завжди раді бачити усіх, вони чекають на ваші обійми.