Вони відбуваються відразу на кількох полігонах. Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що ризик того, що сухопутні війська Білорусі підуть у наступ на Україну, існує. От тільки у нас, на армію сусіда чекають лише кулі, вогонь та смерть. Військові надійно окопалися в поліських лісах, наготували для ворога купу пекельних сюрпризів і готові будь-якої миті дати окупантам відсіч. Яка зараз ситуація на білоруському кордоні у сусідній з нами Волині, дивіться далі у сюжеті.

Боєць волинської тероборони, позивний «Зять» зараз на варті та уважно стежить за обрієм, адже звідси до білоруського кордону рукою подати. Якщо диктатор лукашенко віддасть своїй армії наказ на вторгнення, «Зять» з побратимами зустрічатимуть ворога першими.

Та поки що волинська тероборона захищає свій рідний край. Тут, у поліських лісах на кордоні з білоруссю, бійці бригади збудували справжній укріпрайон. Надійні бліндажі, глибокі окопи та замасковані вогневі точки. Щоби навіть з повітря ворог нічого не дізнався про нашу оборону.

У підрозділі «Штурмана» всі добровольці. У війську з перших днів повномасштабної війни. Більшість з них військового досвіду раніше не мала, але зараз це добре навчені та мотивовані бійці. І вони озброєні до зубів.

Поки диктатор лукашенко брязкає зброєю та сипле погрозами, українські військові у повній бойовій готовності спостерігають за маневрами білоруської армії. І посилено патрулюють ліси, адже загроза проникнення ворожих ДРГ нікуди не зникла.

Георгій – етнічний грузин. В Україну переїхав 7 років тому, одружився і сподівався знайти тут спокій, але 24 лютого зрозумів, що має йти у військо. Адже добре пам’ятає, що рашисти зробили на його батьківщині, коли вторглися в Абхазію та Осетію.

Зустрічати ворога, ким би він не був, волинська тероборона, як і всі українські військові, будуть кулями та вогнем. І зараз бійці посилено тренуються, щоби кожен постріл був точно в ціль.

Поки військові стережуть державний кордон, прикордонні з білоруссю містечка та селища намагаються жити своїм звичним життям. Жодної паніки тут немає. Батьки без страху гуляють на вулиці з дітьми. Вони, схоже, вже звикли до новин про нове вторгнення з Півночі, але боятися просто втомилися.

На сторожі і українське військо. Бо ж наші бійці добре знають, що самопроголошений президент білорусі лукашенко перебуває в повній залежності від росії і, щоб утримати владу, готовий виконати будь-яку забаганку путіна. Навіть якщо це буде наказ на пряме вторгнення в Україну. От тільки для білоруського диктатора ця авантюра, без сумніву, скінчиться повним провалом, адже українська армія влаштує пекельний прийом усім, хто ризикне перетнути наш державний кордон.

 Читайте також: Корецька громада отримала гуманітарну допомогу з Польщі