Фото ілюстративне
Увечері, 14 січня, до Вараського відділу поліції надійшло повідомлення 47-річної жительки Вараша, що зі школи не повернулася її 14-річна донька.

Слідчо-оперативна група встановила, що протягом дня дівчина надіслала своїй матері кілька смс-повідомлень, повідомивши, що повернеться наступного дня і у неї все добре. Після цього донька мобільний телефон вимкнула. Спочатку батьки шукали її самотужки. Так як пошуки не дали результатів і на вулиці вже стемніло, близько 18 години вони звернулися до поліції.

Працівники Вараського відділу поліції негайно розпочали пошуки дівчини на території міста. До них долучилися і місцеві мешканці. Інформацію про зникнення поширили соціальними мережами.

З’ясувалося, що того дня біля школи дівчина зустрілася зі своїм 21–річним товаришем і пішла гуляти разом із ним ще до початку уроків. Протягом дня місцеві мешканці бачили її в багатьох місцях. Коли в торгівельному центрі їй повідомили, що її шукає мама, дівчина втекла.

Сьогодні близько 10 години вона повернулася додому. Пояснила, що до ранку гуляла містом зі своїм другом, періодично заходила у під’їзди багатоповерхівок, щоб погрітися. Ідея такої прогулянки належала їй, а на зв'язок із батьками вона не виходила, так як гадала, що вони її не зрозуміють.

Працівники ювенальної превенції провели профілактичну роз’яснювальну бесіду із неповнолітньою та її батьками, пояснивши, що при повторних втечах із дому дівчина буде взята на облік у поліції.

Читайте ще: 

За секс без згоди рівняни можуть понести відповідальність [ВІДЕО]