фото ілюстративне
Начальник Рівненського міського відділу поліції Василь Зелінський на сесії міськради прозвітував щодо ситуації з незаконним обігом наркотиків.

За його словами, незаконний обіг зумовлює зростання рівня злочинності, високий рівень смертності та трагедію сімей.

Соціальні дослідження стверджують, що основними мотивами зловживання наркотичними засобами у молодих людей — це цікавість, бажання перевірити їх ейфоричну дію, а також поширення моди на наркотики. Все це сприяє наркотизації суспільства.

За період з 7 листопада 2015 року, сам Рівне нський відділ поліції був суттєво скорочений. Станом на листопад 2015 року відділ поліції нараховував понад 500 осіб, а на сьогодні це 203 працівники.

У 2018 році було задокументовано 405 правопорушень незаконного обігу наркотиків, що майже вдвічі більше ніж у 2015 році, коли було 208 таких фактів. У 2017 році було задокументовано 335 фактів, а у 2016 році - 268. А от з початку 2019 року задокументовано 22 факти.

Також Василь Зелінський прозвітував щодо розповсюдження наркотиків через соціальні мережі, зокрема телеграм. У лютому 2019 року було виявлено протиправну діяльність групи осіб, у яких виявили наркотичні засоби на суму понад 3 мільйони гривень. Крім того зазначив, що південно-східні області України бачать місто Рівне , як ринок збуту. Саме тому більшість наркотичних речовин потрапляє у наше місто саме з тих регіонів.

Читайте також: У Рівному викрили інтернет-продавця наркотиків (ФОТО, ВІДЕО) 

А от щодо надписів на стінах, так званих телеграм-каналів де продають наркотики — то Зелінський говорить, що у Рівному вони з'явились не так давно.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber