У селі Городище, що у Березнівському районі, кілька днів поспіль горить сміттєзвалище. Місцеві жителі кажуть, дихати не можливо ні вдень, ні ввечері.

Днями на гарячу лінію сайту rivne1.tv звернулися мешканці села Городище. Люди розповіли, що вже три дні поспіль на краю села горить сміттєзвалище. Кажуть, що підпалюють його ввечері невідомі. 

***

***

Мешканці розповідають, що закрити сміттєзвалище мали ще в минулому році. Адже територія вже була переповнена й дівати відходи було нікуди. Однак сміттєвий полігон не закрили, а сміття продовжують привозити сюди й далі. 

Територія огороджена, хто підпалює - невідомо. Жителі Городища зверталися до поліції та рятувальників, але це виявилося безрезультатно. Кажуть, що зверталися й до сільського голови, однак він знизує плечима. 

***

Журналісти сайту rivne1.tv намагалися розібратися в ситуації й зателефонували до сільського голови Городища. Чоловік розповідати про ситуацію із постійними пожежами на сміттєзвалищі відмовився й попросив набрати його вранці наступного дня. Однак слухавки потім не взяв. 

 ***

Ми зв'язалися із його заступницею, але й тут чіткої відповіді не отримали. Пані Лідія розповіла, що письмової заяви від жителів села не було, тому справою не займаються. А щодо постійних пожеж на сміттєзвалищі відповіла: 

Не тільки в нас горить, горить по всій Україні. Що тут поробиш. 

 

***

***

Жителі села Городище, що на Березнівщині, переконані, що сміття підпалюють для того аби звільнити місце для нового. 

Читайте також: у зв`язку з потеплінням на території Рівне нщини почастішали випадки пожеж