Через смерть ще однієї дитини, рівняни прийшли під стіни головного управління поліції. Нагадаємо, мова йде про 5-річного хлопчика, якого 3 червня під час розваг підстрелили п'яні поліцейські у Переяслав - Хмельницькому і поки за це не понесли жодного покарання. Активісти вирішили провести акцію "Безкарність вбиває". Прийшли під стіни поліції у всіх обласних центрах. Рівне винятком не стало.

Під стінами головного управління поліції в Рівне нській області - м'які іграшки, запалені свічки та десятки обурених рівнян. Усі вони вимагають одного, покарати винних у смерті 5-річного хлопчика, якого 3 червня підстрелили п'яні поліцейські у Переяслав - Хмельницькому.

Перша версія взагалі що він там вдарився головою і помер, зараз висуваються й інші версії, в тому числі уже з захистом цих поліцейських. Начебто це взагалі якісь треті особи проходили, й це зробили вони. А самі поліцейські свідчення давати відмовляються. І як мінімум ми хочемо щоб ця справа не зам'ялася, - розповів активіст Святослав Клічук.

У тому що винних у смерті дитини досі не покарали, активісти звинувачують міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Люди впевнені, саме він прикриває провину своїх підлеглих.

Читайте також: рівняни зібралися під стінами поліції

Вимагають одного - відставки міністра.

Авакова-геть!Авакова-геть!Авакова-геть!Авакова-геть!

Висловити свої вимоги пікетувальники хотіли очільнику головного управління національної поліції в Рівне нській області Валерію Самчуку. Втім на розмову вийшов його заступник Людвіг Файт. Насамперед чоловік висловив свої співчуття родині загиблого хлопчика.

Хочу почати з вибачень за моїх колег, це послужило такою хвилею по всій державі... Ми дійсно схиляємо голову перед родиною цього загиблого хлопчика, його батьками. Я не знаю чи вибачать вони мене, моїх колег. Але в цій історії поставить крапку лише суд. Кримінальне провадження є, воно зареєстроване. Й розслідується вповноваженими на це органами, - говорить заступник начальника ГУНП у Рівне нській області Людвіг Файт.

І додає, поліцейські стріляли по порожніх пляшках у поза робочий час. Втім така відповідь активістів не влаштувала.

Активісти запевнили, робитимуть усе можливе аби винні у смерті дитини понесли найсуворіше покарання.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber