Оперативне Командування "Захід" відсвяткувало свою 78 - му річницю. Цього дня керівництво відзначило найкращих, а також згадали про тих, кого вже немає серед нас.

Війська ОК "Захід" відзначили свою чергову річницю. Сама ж територія оперативного командування охоплює 8 областей. Командувач військ каже, його підопічні беруть активну участь у війні на Сході країни. Там вони перебувають ротаційно: півроку на Сході, півроку вдома. На жаль, не минулося без втрат.

Це в управлінні Оперативного Командування, загинуло 3 офіцера під час бойових дій, та ще один офіцер помер уже після виконання задачі, від ран, які він отримав під-час ведення бойових дій, - розповідає командувач військ ОК "ЗАХІД" Олекандр Павлюк.

 

За професіоналізм, мужність та героїзм на Сході нашої країни, військовослужбовців нагороджували державними та відомчими нагородами.

Напевне найперша бригада, яка була піднята по тривозі і отримала бойове завдання виконувати на Сході нашої Країни - це 24 ім. Данила Галицького бригада. На той час вона називалася 24- залізна бригада яка має БПД у місті Яворів Львівської області. Наші військовослужбовці цієї бригади спромоглися нанести такі удари, по цим російським угрупуванням , що був наданий наказ вивести їх на територію російської федерації як не боєздатих , - говорить начальник прес-центру ОК "Захід" Анатолій Прошин.

За останні два роки, військовими частинами ОК "Захід", вдалося звільнити від російської окупації Новоолександрівку, Катеринівку, Шуми та Південне. Серед військовослужбовців є й чимало жінок.

Скажемо так - це не жіноча професія, але все таки ми з вірою до перемоги, тому долаємо усе що у нас на шляху. З січня 18 року, по травень 18-го року виконувала бойове завдання в зоні проведення бойових дій.

Військові і далі готові гідно виконувати покладені на них бойові завдання. І кожен з них вірить, що ми переможемо - бо іншого вибору у нас немає.
 

Читайте ще: підрозділи повітряного командування "Захід" проходять навчання.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber