У Рівному розповіли як уникнути обмороження та де отримати соціальну допомогу. Основними заходами соціальних служб щодо захисту населення у зимовий період є облаштування пунктів обігріву та місць гарячого харчування.

«За статистикою, допомогу у теплому одязі, харчуванні, і твердому паливі надано 693 особам на загальну суму понад 183 тис. гривень,»- про це розповіла заступниця начальника управління праці то соціального обслуговування населення департаменту соцзахисту Рівне нської ОДА Інна Бойко.


«Кожна соціальна послуга все-таки починається із заяви особи про те, що вона хоче бути на обслуговуванні і отримувати певну соціальну допомогу. Якщо Ви знаєте таких осіб, то будь ласка, перенаправте їх до нас для отримання ними більш детальної інформації,» - зазначила пані Інна. Звертатися радять до Територіального центру надання соціальних послуг, що знаходиться за адресою м. Рівне , вул. Дубенська 27-29.

«Аби вберегти себе від переохолодження, одягайте три шари одягу – це нижня білизна, светр чи кофта, а також верхній одяг. Він не має бути дуже скутим, тому що простір між тканиною зберігає тепло,» - додав заступник головного лікаря Рівне нського центру громадського здоров’я Ілля Філіпченко. Пан Ілля також зазначив, що обов’язково потрібно одягати шапку, не залишати відкритими руки та щиколотки - «Мода пройде, а от здоров’я у Вас не залишиться».

Працівники Рівне нського обласного центру з надання соціальних послуг періодично проводять соціальне патрулювання. У зимовий період щодня після обіду патрулі відвідують вокзали, храми, місця скупчення безхатченків на вулицях. Таким чином, соціальні працівники інформують та надають людям соціальні послуги.

У понеділок та четвер Обласний центр надання соціальних послуг проводить виїзне харчування о 14 годині за Кінопалацом «Україна». Одноразове харчування відбувається кожного дня за адресою вул. Жоліо-Кюрі, 21 о 9 годині ранку.

Адреси пунктів обігріву в Рівне нській області:
смт. Володимирець - вул. Соборна 31
смт. Гоща - вул. Шевченка 63
м. Здоблунів - вул. Мазепи 25
м. Корець - вул. Б. Хмельницького 8-б
м. Сарни - вул. Коперніка 10
м. Дубно - вул. Грушевського 171
м. Рівне : вул. Дубенська 27-29 ( Територіальний центр надання соціальних послуг), вул. Жоліо-Кюрі, 21 (Обласний центр надання соціальних послуг)