фото ілюстративне
Двадцять людей втопилося на Рівненщині. І це тільки з початку року. Лише за минулі вихідні семеро потопельників. За словами рятувальників, основні причини це - нетверезий стан та незнайомі водойми. Як вберегти своє життя та у яких водоймах не радять плавати рятувальники, у сюжеті далі.

А ще не купатися у нетверезому стані. Втім цих застережень, на жаль, рідко дотримуються жителі області. З початку року на водоймах Рівне нщини втопилось вже двадцять людей, розповідають рятувальники.

Читайте також: У Рівному хочуть облаштувати парк інклюзивного простору 

"Буквально за останні три дні загинуло семеро чоловік. Головні причини, розпивання напоїв у нетверезому стані. Вони усамітнювалися на річках, озерах", - говорить начальник Рівне нської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах  

В області існує вісімнадцять місць відпочинку біля водойм, де є рятувальні пости. Щоправда, люди часто обирають для купання річки такі як Горинь, Случ та Стир - а вони найнебезпечніші, кажуть рятувальники.

"Доводиться рятувати тих хто хоче погеройствувати. Ми підпливаємо на катері, щоб вберегти їм життя. Більшість випадків у нетверезому стані тонуть. Мабуть відсотків сімдесят нетверезі топляться.", - говорить рятувальник

Рятувальники радять також, не пірнати у незнайомих водоймах, не плавати де велика течія і звичайно не пускати на водойми без нагляду дітей.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber