Обурені та обдурені. Днями місто Вараш сколихнула нечувана досі для цього міста фінансова махінація. Клієнти одного з банків, розплатившись повністю за кредит, через декілька місяців дізналися, що боргують чималі суми. Тепер щодня стоять під банківською установою з вимогою скасувати незаконні нарахування та повернути кошти. Чиїх рук справа, як повертатимуть втрачене і які масштаби оборудки - дивіться у сюжеті.

140 обурених і обдурених людей. І то - за попередніми підрахунками. Люди кажуть, ошуканих - набагато більше.

На чатах біля банку - щодня і по черзі.

Наталія мусить приходити із семимісячним малям, якого ні на кого лишити, щоб домогтися повернення грошей. Каже, внесли аванс по кредиту півтори тисячі, а ті - як корова язиком злизала.

За кредит ще не розрахувалася, та вже ошукана, бідкається Галина Ковальчук. А от пані Валентина внесла останній платіж по кредиту на початку лютого цього року. Що боргує, дізналася кілька днів тому.

Дочка ще однієї жінки працює у цьому банку клієнт-менеджером. Каже, самі піймалися, взявши кредит. У банку кажуть - шахрайство. Та винні, мовляв, - не вони.

До теми: у Вараші працівниця банку видавала фіктивні довідки про погашення кредитів

Відсотки, які нарахували людям, скасують. А на колишню співробітницю подадуть до суду. Наразі ж підраховують загальну суму збитків. Питаємо, як так вийшло, що одна людина змогла обвести навколо пальця усю банківську установу.

Колишня працівниця банку, яку підозрюють у шахрайстві, каже - невинна. Виконувала посадові інструкції.

Наразі про підозру ще не повідомили. Банку ж надіслали лист, аби там призупинили банківські операції стосовно людських кредитів. Місцева поліція каже, такий масштаб фінансових махінацій у Вараші - вперше. Розглядається версія, що дівчина могла діяти не одна, а у змові з іншими працівниками банку. А от із ким саме - встановить слідство. До слова, винним загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber