фото ілюстративне
Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 24 травня

В Україні за минулу добу зафіксовано 406 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 36 у дітей та 69 у медичних працівників.

Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 104 особи. Одужали за добу 179 особи - рекорд, померли 13 осіб.

За останню добу проведено 7914 тестувань методом ПЛР.

За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (64), Рівне нській області (49) та в місті Києві (54).

МОЗ наголошує на важливості дотримання критеріїв відповідності другому етапу пом’якшення карантину, а саме: інцидентність, заповнюваність ліжок та кількість тестувань. Всі ці ознаки є надважливими, і тільки вони дають змогу забезпечити перехід до третього етапу.

МОЗ підкреслює, що працівники 60 років і старші – це люди з групи ризику, і пропонує таким особам залишатись на самоізоляції, адже 70% летальних випадків – це саме люди від 60 років.

З 11 травня відновлюють свою роботу ТРЦ, але без розважальних зон та фудкортів, тому що саме ці майданчики є зонами підвищеного ризику з великим скупченням людей і сприяють поширенню вірусу. МОЗ заявляє, що перебуває у постійному діалозі з підприємцями, які працюють у цих сферах, і як тільки дозволить епідеміологічна ситуація, МОЗ, своєю чергою, дозволить відкриття цих зон.

 У зв’язку з відкриттям метрополітену 25 травня в Києві МОЗ розробило окремий перелік рекомендації як для пасажирів, так і для працівників. Для пасажирів обов'язкові ЗІЗ та соціальна дистанція. Для працівників обов'язкові не менш як п'ятиденний запас ЗІЗ, термоскринінг на початку зміни, дезінфекція вагонів та станцій.

МОЗ зазначає, що для України обрано стратегію адаптивного карантину, тобто стратегію стримування, але, на жаль, наразі в країні немає різкого зниження захворюваності (фіксується від 350 до 550 випадків хвороби щодня), тому Міністерство підкреслює, що не може гарантувати зникнення ЗІЗ з повсякденного життя та зняття всіх обмежень навіть на п'ятому та після п'ятого етапу пом’якшення карантину. 

Читайте також: на Рівне нський АЕС зареєстрований один випадок COVID-19