У Рівному протестували студенти. А все через відсутність фінансування для участі у змаганнях. Навчаються вони у Рівненському економіко-технологічному коледжі. На Майдан Незалежності прийшло близько десяти студентів. Захопили з собою плакати.

Це - студенти РЕТК. Вони беруть участь у змаганнях із різних видів спорту. Однак, не можуть поїхати на спартакіаду у Львів 25 травня. Мовляв, їх не фінансують. Саме тому влаштували пікет у центрі Рівного.

Так вийшло, що найчастіше я їжджу по футболу СТИК Найближчим часом ми плануємо поїхати по області, але нам не вистачає грошей, - каже студент, спортсмен Денис Єлізар'єв.

У середньому витрати на участь сягають 18-20 тис. грн. До слова, з ОДА виділили гроші на спортивну спілку. Зараз у її бюджеті 166 тис. грн.

Здобутки наші - це друге місце, от привезли три дні тому дивіться два кубка, три медалі, та грамоти, здобутки наших студентів дуже високі, - говорить куратор спортивних секцій у коледжах та технікумах Іван Давидюк.

Звинувачують у блокуванні коштів голову студентської спортивної спілки Ярослава Тучака. Але змагання у Львові, на яке вимагають кошти, не передбачено в плані.

Спартакіади серед коледжів України передбачено не було, вона була запланована на жовтень місяць. Тому кошти на неї не виділяли. Це перше. По друге, для того, щоб фінансувати ті чи інші змагання, чи там спартакіади, вони фінансуються перш за все за рахунок самих навчальних закладів. Тобто тих самих коледжів, а громадська спілка це є додаткове фінансування ну десь, на якісь "форс-мажори", - розповідає голова студентської спортивної спілки Ярослав Тучак.

Тож, на найближчі змагання спортсмени поїдуть лише за умови фінансування поїздки коледжем. 

Читайте ще: у центрі Рівного пікетують студенти (ФОТО)

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber