фото ілюстративне
Кір не відступає. Рівненський район увійшов до переліку, де рівень захворюваності на цю недугу - один із найвищих в області. Рекордсмен же серед населених пунктів - Квасилів. Лікар місцевої амбулаторії каже, за 13 років своєї практики тут таке - вперше. В обласному ж управлінні охорони здоров`я розповіли, основна причина поширення кору полягає в брехні медиків.

Значно виривається вперед - Квасилів. Так було у 2018-му році. А на початку 2019-го від кору помирає 49-річний мешканець селища.

Спалахи кору у Квасилові почали реєструвати ще у вересні минулого року, як тільки почався навчальний рік. Проблема дійшла аж до Міністерства охорони здоров`я України. Відтак, після селекторної наради було вирішено провести розслідування і з`ясувати причини. Виявилося, все через відсутність щеплень, або ж діти були щеплені один раз.

Виявилося, медпраціник записував фіктивні щеплення за проханням батьків. Тим не менше, фальшування медичних документів від відповідальності не звільняє.

Не вакцинувалися у Квасилові, бо не довіряли щепленням. Головний імунолог області розповідає, розпочалося це ще у 2014 році.

Як зберігають вакцину і скільки її є, показують у Квасилівській амбулаторії.

Дуже багато людей в Україні, і на території Квасилова в тому числі, щеплення не роблять через релігійні переконання. Про це кажуть і в Квасилівській школі, і в обласному управлінні охорони здоров`я, і в місцевій амбулаторії.

Вирішили перевірити і ми, чи вакцинувалися квасилівчани. Опитування почали одразу ж у коридорі амбулаторії.

Директор ліцею каже, наразі в школі більше ніхто не хворіє. А вже з наступного навчального року вживатимуть жорстких заходів.

В управлінні охорони здоров`я кажуть, за кордоном люди практично забули, що таке кір не тому, що цієї хвороби там уже не існує.А тому, що у ланцюгу, який складається зі збудника кору, поширення повітряно-крапельним шляхом та сприятливого організм - останній - захищений вакцинуванням. А це - своєрідний кордон, який хвороба не в силах подолати, навіть якщо іноземець потрапить у країну, де масово хворіють на кір. Тож якби квасилівчанин, який цьогоріч напередодні Різдва помер від ускладнень, був щеплений - то був би досі живий.

Дивіться також: 

Чому на Рівне нщині діти тікають з дому? (ВІДЕО)