Попередня влада активно намагається залишити як можна більше розпочатих справ своїм наступникам у владі. Відтак, на тренах області активно оголошуються тендери, визначаються переможці і чекають чи пощастить отримати фінансування. Сьогодні нашу увагу привернуло два тендери на дуже вартісні ремонти на Здолбунівщині, які очевидно не отримають найближчим часом повного фінансування, втім мають скандально відомих переможців.

У Здолбунові оголосили тендер на капітальний ремонт 1 школи. Очікувана вартість таких робіт становила понад 15 мільйонів гривень. Втім, під час аукціону компанії подавали пропозиції виконати роботи дешевше.

Відтак, переможцем стали ТОВ "А. В. Євробуд" з пропозицією відремонтувати школу на майже 5 мільйонів дешевше. Однак, ТОВ "Компанія Барбакан" оскаржила дане рішення замовника і стала переможцем. Ремонт обійдеться у 10 мільйонів 499 999 грн. 

 

Ця ж компанія перемогла у тендері на капітальний ремонт терапї у Мізочі, що на Здолбунівщині. З очікуваної вартості Барбакану вдалось знизити суму на 2 мільйони гривень. Нині всі документи перевіряються і відбувається процес кваліфікації переможця. У разі якщо порушень знайдено не буде, вартість ремонту становитиме 7 мільйонів 596 тисяч гривень. 

Успішна "Європейська Солідарність"

ТОВ "Компанія Барбакан" відома своїми зв`язками з екс чиновниками попередньої влади. Саме завдяки цьому маючи статутний капітал в 1000 гривень будівельники отримували мільйонні підряди. За 2 роки компанія підписала 24 угоди на загальну суму понад 133 мільйони гривень. Власником «Барбакану» є Валентин Мандрицький з села Семидуби, донедавна студент правничого факультету Острозької академії та знавець історії. Він володіє ще чотирьома будівельними компаніями в одній з яких працювала дружина екс першого заступника голови ОДА Віталія Ундіра. Також, Валентин та Олеся Мандрицькі є членами ради Острозької міської організації партії "Європейська Солідарність".

До Мандрицького керівником та засновником фірми була Ольга Антонюк, яка проживає в місті Острог. Жінка окрім ТОВ "Компанія Барбакан", як ФОП займається торгівлею та другий рік керує ще однією будівельною компанією. ТОВ «ОСТРОГТРАНСБУД». Раніше нею керував радник голови Рівне нської ОДА Олександр Качан. Підтвердженням є згадка про підприємство у декларації депутата за 2016 рік. Чоловік належить до так званої «острозької групи» бізнесменів-політиків. ЗМІ також називають його «сірим кардиналом» рівненської адміністрації, який курував питання будівництва, землі та підрядів.

Після зміни влади, компанія продовжує активно брати участь у тендерах. Однак, після призначення нового керівника ключового замовника - Департаменту з питань архітектури та будівництва РОДА, останній тендер де вони перемогли було відмінено. Тому ТОВ "Компанія Барбакан" почала перемагати на тендерах де замовниками виступають розпорядники на місцях. 

В Здолбунівській районній казні однозначно немає коштів на побудову усіх об`єктів. А це нагадаємо Здолбунівський спорткомплекс, продовження будівництва 3 школи, капітальний ремонт 1 школи і терапія в Мізочі. Й це далеко не всі ключові видатки. А отже у спадок наступникам, влада на Здолбунівщині лишить будівництва на мільйони. Однак, в.о. очільника Здолбунівської РДА Леонід Власюк сповнений оптимізму:

"Усі об`єкти є важливими та потрібними для району. На ремонт ЗОШ 1 уже в цьому році виділено 1,3 млн грн за рахунок коштів державного бюджету (згідно з проектом цих коштів вистачить на заміну покрівлі). У наступному році подаватимемо спортзал та ЗОШ 3 на фінансування за рахунок коштів ДФРР та субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій. Також, на вказані обєкти, плануватимемо видатки з районного бюджету, будемо звертатись на виділення коштів з місцевих бюджетів (селищної,міської рад) та з обласного бюджету," - коментує пан Леонід.