Мокрий сніг та ожеледиця - сприяють забрудненню номерних знаків автомобілів на дорогах Рівного. Втім така б здавалася дрібниця - може обернутися серйозними проблемами для водія. Перший місцевий вирішив дізнатися чи може забруднений номер бути підставою для зупинки автомобіля патрульними і чи несе за собою дана річ штраф.

Далека дорога, несприятливі погодні умови - в результаті брудна машина та нечитабельні номерні знаки. Водій Олександр, каже перший раз його зупиняють саме по цій причині. Втім чоловік відноситься із розумінням, та очищає свої номерні знаки від бруду.

Правоохоронці кажуть, що забруднений знак - це пряме порушення ПДР, і може бути підставою для зупинки автомобіля. А також існують й інші незручності, наголошують патрульні.

Назарі автомобілів із забрудненими номерами в Рівному чимало. Не виключенням є й громадський транспорт.

Більшість водіїв ідуть на зустріч. Дехто з поваги, а деякі знають, що це правопорушення може нести за собою штрафні санкції.

Варто додати, під час зупинки авто із забрудненими номерами, патрульні неодноразово виявляли водіїв у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, зловмисників, які перевозили бурштин та зброю.

 

Дивіться також: 

Чи законно використовувати алкотестер DRAGER? (ВІДЕО)