Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що влітку українських відпочивальників готова приймати Туреччина, з Грецією та Іспанією тривають перемовини. В ЄС аналізують кількість хворих на 100 тисяч населення у країні, приймаючи рішення про допуск туристів звідти.

Дмитро Кулеба назвав критерії, які враховують країни ЄС, приймаючи рішення про допуск українських туристів, під час години запитань до уряду у Раді, пише 24 канал.

За його словами, проблем з довірою до статистики випадків коронавірусу в Україні чи кількості проведених тестів немає. До уваги беруть ліміт кількості хворих на 100 тисяч населення.

Ми дуже близько до цього порогу. І навіть незначне покращення ситуації в Україні дозволить нам вписатися в стандарти, і в'їзд для українців буде відкритий,
– пояснив Кулеба.

Він додав, що питання наразі є пріоритетним для міністерства.

Міністр наголосив, що Україна планує відкривати авіасполучення вже 15 червня. Однак потрібно, щоб обмеження зняли й партнери. Наразі тривають перемовини з низкою країн.

Про готовність приймати українських туристів заявила Туреччина. Рейси туди запускають з 15 червня.
Ймовірно, у Грецію та Іспанію. Перемовини з цими країнами тривають. Однак, за словами Кулеби, в Іспанії складна епідеміологічна ситуація.

Очільник міністерства висловив сподівання, що загалом у другій половині червня країни ухвалюватимуть рішення про те, коли й на яких умовах відкриватися. Тому Україна розраховує на відновлення авіасполучення вже протягом липня, серпня.