Оздоровчого сезону для дітей в області не буде. Принаймні у такому обсязі як до карантину. Обласна рада ліквідувала комунальний заклад, який координував роботу оздоровчих закладів для дітей. Кажуть, відтепер їх повинні фінансувати територіальні громади. Для дев'яти діючих дитячих таборів, необхідно по кілька мільйонів на кожен. Однак область виділила всього 820 тисяч. Дмитро Тригубець з подробицями.

Сезон відпочинку та оздоровлення дітей в 2021 на Рівненщині під загрозою зриву. Кожен табір, приймав під час сезону близько тисячі дітей. В основному пільговиків, дітей учасників АТО. Однак цьогоріч, як і минулого року відпочинку для дітей скоріше за все не буде.

Як завжди проблема у фінансуванні. Обласна рада в бюджеті на 2021 рік таких видадків не передбачила, а в березні виділила аж 820 тисяч гривень на функціонування мережі таких установ. До прикладу одна лише Гощанська громада готова дати 600 тисяч, за умови, якщо обласні керманичі підують їм назустріч.

Відтепер фінансувати заклади оздоровлення мусять бюджети територіальних громад. Для однієї такої установи потрібно близько 5 мільйонів гривень, в той час обласне керівництво готове дати трохи менше мільйону. Дитячий табір Агатівка щороку під час оздоровчого сезону відвідувало близько тисячі дітей. Перед усім - це діти пільговиків, а в нашій області таких діток, чи не найбільше.

Однак обласні обранці вирішили проблему фінансування по-своєму. Ліквідувати комунальний заклад, який займається оздоровленням та координує цей процес в області. Кажуть, саме територіальні громади мають розробити програми по оздоровленню. Однак де їм взяти такі кошти в бюджеті - питання відкрите.

Квиток до одного із таборів на місяць, до прикладу коштує приблизно 20 тисяч гривень. Тобто коштів, які виділили обласні обранці вистачить на оздоровлення лише для 40 діток. Решта - поки що лежить на плечах територіальних громад.

Читайте також: Рівнянин отримав срібло на чемпіонаті України з судномодельного спорту