Серед безлічі різних гормонів, які виробляються в нашому організмі, є шість, що відповідають за жіночу молодість і привабливість. Вони впливають на тонус м'язів, пружність шкіри, колір обличчя і багато іншого. Саме про ці гормони ви дізнаєтесь.

1. Дегідроепіандростерон (ДГЕА)
Цей гормон відповідає за молодість і спокій. В необхідній кількості він виробляється в організмі до тридцяти років, а далі тонус м'язів знижується, шкіра виглядає менш пружною і все через цей гормон.

Що робити


включити в раціон продукти, багаті жирними кислотами (горіхи, риба, авокадо);
частіше вживати білкову їжу.

2. Інсулін
Цей гормон відповідає за рівень цукру в крові, і коли він виходить за межі норми, на шкірі починають з'являються перші ознаки старіння. Через високий рівень цукру в крові утворюються зморшки, шкіра «провисає», втрачає пружність, виглядає збезводненої.

Що робити:
здати аналіз кров, щоб знати рівень цукру в крові;
звернути увагу на склад косметичних засобів, вони повинні містити вітаміни A, C, E і зелений чай;
не забувайте про сонцезахисний крем в будь-яку пору року, навіть взимку, під впливом сонячних променів руйнуються волокна еластину, що провокує передчасне старіння.

3. Кортизол


Його ще називають «гормон стресу». Високий рівень кортизолу провокує передчасне старіння, що може проявлятися як тьмяний колір обличчя, суха шкіра, що лущиться, зморшки, акне.

Що робити:
пити більше чистої води;
приймати біодобавки з екстрактом родіоли рожевої;
слухати класичну музику - це дозволить розслабитися;
медитація - один з кращих способів розслаблення і зниження рівня кортизолу.

4. Мелатонін


Цей гормон відповідає за наші біоритми, а саме «дає сигнал» організму, що пора відпочивати. Оновлення клітин відбувається саме під час сну, і якщо сон порушений, починається передчасне старіння. Недолік мелатоніну проявляється у вигляді випадання волосся, зморшок і пігментних плям.

Що робити:
перейти на правильне харчування;
позбутися шкідливих звичок - алкоголь, куріння, кави.

5. Соматотропин
Згодом в організмі знижується рівень соматотропіну, як наслідок - зменшення м'язової маси, а замість неї в надлишку з'являється жир. На обличчі утворюються зморшки, знижується витривалість і погіршується настрій.

Що робити


обов'язково почати займатися спортом;
відвідувати сауну і приймати контрастний душ;
приймати біодобавки з Гамма-аміномасляної кислотою.

6. Естроген
Цей гормон «змушує» клітини виробляти колаген та еластин. При його недоліку в організмі, з'являються перші зморшки, втрачається контур обличчя, груди обвисають.

Що робити:
перейти на правильне харчування;
звернути особливу увагу на склад косметики, необхідно використовувати крему з фітоестрогенів, один з них - корінь солодки;
приймати фітоестрагени у вигляді харчових добавок - з червоними конюшиною, материнкою, ціміфугой.

Перед застосуванням обов'язково проконсультуватися з лікарем.