Директора Національного антикорупційного бюро України викликають на допит у Генеральну прокуратуру України.

Артем Ситник з 2015 року займає крісло директора НАБУ. Багато разів він показував себе, як "головний антикорупціонер України." 

Втім, чоловіка підозрюють в тому, що він із сім'єю відпочиває за рахунок друзів у затишному Мисливському угідді "Поліське – Сарни" Рівне нської області

А всі розваги, оренду будиночків в угіддях, їжу і напої оплачує його добрий і дуже заможний товариш Надейко Микола Миколайович. На питання, за що така щедрість або може він що заборгував Ситнику, відповідає:

"Він просить мене організувати відпочинок. Просто не можу відмовити своєму другові. Він і його сім'я – мої гості".

За словами товариша Ситника, він регулярно оплачує елітний відпочинок глави НАБУ: за останні два роки (з 2017 по 2019) мінімум п'ять відвідувань приблизно по 100 тисяч грн, у тому числі і Новий рік 2019: оренда будиночків на 3-5 днів, полювання, рибалка, катання на човнах, квадроциклах, ресторан, феєрверки, і багато інших розваг. Та й в останній спочинок гості розбили два квадроцикли, середня ціна за одну одиницю такої техніки – 8,5 тисяч доларів США.

Читайте також: У Рівному на хабарі затримали лікаря-невропатолога та командира (ФОТО) 

В організації дозвілля другу допомагає родич, який у хороших відносинах з директором і адміністрацією мисливських угідь "Поліське – Сарни" – Юркевич Олександр Романович, колишній помічник народного депутата України.

Тим часом 7 травня 2019 року стало відомо, що Генпрокуратура викликала директора НАБУ на допит на 10 травня у справі, порушеній за ч.1 ст. 365 ККУ про перевищення службових повноважень, кримінальне провадження внесено в ЄРДР.

За матеріалом www.obozrevatel.com. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber