Сьогодні бюджетна комісія Рівнеоблради погодила виділення кошти на об'єкти, що співфінансуватимуться з ДФРР. Однак, у мережі здійнялась паніка стосовно садочку на Коновальця.

Сьогодні на сайті РОДА з'явилась інформація, що Державний фонд регіонального розвитку не профінансує будівництво дитячого садочку на Коновальця. Це один з 13 об'єктів які були погоджені спец. комісією та затверджені в Уряді. Всі вони вимагають співфінансування з місцевих бюджетів і саме на них надійде найбільше фінансування по будівництвам в області. 

Однак, дана інформація не повністю відповідає дійсності, адже місцеві бюджети знаходяться в процесі виділень коштів на таке співфінансування. Також, ДФРР не погодив будівництво спорткомплексу на Макарова та реконструкцію обласної бібліотеки. Співфінансування на ці об'єкти 13 березня виділятимуть на сесії з обласного бюджету. Щодо бюджету Рівного, то очікується друге пленарне засідання сесії, на якому планують прийняти зміни до бюджету де питання виділення коштів на садочок розглянуть.

Як було озвучено на комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів, обласна рада підтримає виділення коштів і ремонт бібліотеки та будівництво спорткомплекса на Макарова буде профінансовано з ДФРР. 

Співфінансування міською радою на будівництво садочку становить 8,5 мільйонів гривень.