Право на дах над головою. 12 років боротьби за власні домівки. Мова йде про гуртожиток на вулиці Відінська, 10. Мешканці тривалий час намагаються приватизувати кімнати у яких проживають, та всі старання марні. Чому за стільки років людям так і не вдалося отримати свої помешкання та чи є у них шанс, дізнавались наші журналісти.

Це гуртожиток на вулиці Відінська, 10. Мешканці уже 12 років оббивають пороги міської та обласної ради й управління ЖКГ. Ще у 2005 році людям прийшли листи на виселення з кімнат, як виявилося їх помешкання продали.

Пані Віра у цьому гуртожитку проживає 43 роки. Кімнату отримала, як і більшість в той час людей, працюючи у "Житлобуді 6". Та згодом кімнати почали продавати, розповідають мешканці.

Всього у будинку 5 поверхів, однак на першому не житлові приміщення. А от в середині гуртожитку пройти не просто, все заставлено особистими речами. На весь поверх всього дві кухні. Загальна вбиральня та душова. Ось така вона на другому поверсі. Старі умивальники, заховані пральні машинки. А ще грибок, який в'ївся у стіни, і хтозна, до яких інфекційних хвороб може він призвести.

Люди скаржаться, що будинок у жахливому стані. З 1993 року споруда ремонту не бачила. Мешканці самостійно намагаються робити косметичний ремонт та є недобросовісні жильці, які паплюжать ...

Сам директор "Житлобуду В" каже, у людей великі борги, тому коштів на ремонт немає.

Читайте ще: в Рівному для контрактників ОК Захід будують новий гуртожиток [ФОТО]

Та незважаючи на стан гуртожитку люди просять приватизації своїх помешкань у яких проживають більше 20-ти років.

Натомість, директор "Житлобуд-В" каже, що власник так просто гуртожиток не віддасть. Додає, міська рада мала продати приміщення на вулиці Князя Володимира, а гроші віддати власнику гуртожитку на Відінській.

В управління ЖКГ розповідають, згідно закону власник зобов'язаний передати гуртожиток у комунальну власність місту, після чого люди зможуть приватизувати приміщення.

Та налагодити перемовини із власником в комунальному підприємству так і не вдалося.

Тепер рішення за депутатами Рівне нської міської ради. Вони мають задекларувати передачу гуртожитку. Якщо власник знову відмовить, то управління ЖГК буде подавати до суду. Тому на людей чекає ще тривалий процес, допоки вони зможуть приватизувати свої кімнати.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber