Поліський ансамбль підкорив Париж. Нещодавно спів родинного ансамблю Чудиновичів із села Сварицевичі Дубровицького району почули у Франції. Сімейному колективу вже більше п'ятдесяти років. Виконують вони переважно старовинні поліські пісні. Почути милозвучне звучання фольклору випала нагода Анастасії Кучеренко. Детальніше у сюжеті далі.

Підготовка у розпалі. Так вже декілька десятиліть родина Чудіновичів з Дубровицького району готується до виступу. Одягають берегині поліської пісні - автентичне вбрання - вишите самотужки. Жінки розповідають, співати почали ще з дитинства, а привила їм любов до української пісні рідна мати.

Більше п'ятдесяти років родинний ансамбль Чудиновичів - виконує та оберігає старовинні поліські пісні.

За плечима сотні нагород та концертів. А нещодавно спів ансамблю почули навіть у Парижі. На фестивалі, що відбувся у межах міжнародного проекту "Поліфонія". Своїми враженнями від виступу, учасниці колективу поділилися і з нами.

Родина Чудиновичів передає поліську пісню і майбутнім поколінням. Адже своє минуле потрібно знати та берегти, і тоді можна побудувати світле майбутнє на рідній землі.

Дивіться також

На Рівне нщині чоловік виготовляє стародавні поліські кошики (ВІДЕО)