Вони проти, аби їхні діти навчалися в іншому приміщенні, а саме на Відінській, куди їх переселяють. Написали відповідне звернення до міської влади. Більше - у сюжеті Анастасії Ковальчук.

Проти переїзду. Біля музичної школи №1 зібралися батьки та учні. Вони не підтримують ідею міської влади щодо переїзду на Відінську. Один із корпусів навчального закладу закритий на ремонт, тож для зайнять довелося шукати нове місце. Серед можливих варіантів обрали саме Відінську, 39. Приміщення колишнього гуртожитку. Воно не підходить батькам - територіально.

Батьки нарікають, що їх не попередили про можливий переїзд. Вважають, міська влада повинна була запитати і їх думку.

Нині більшість учнів навчаються у першому корпусі, а їх близько тисячі. Тож зайняття відбуваються у частково дистанційному форматі. Переселити хочуть близько п'ятисот учнів. Аби розмістити їх потрібна чимала площа. Відтак, на думку заступниці директора школа - приміщення на Відінській підходить для навчання, завдяки своїй площі.

Юрій Кузмічов каже, у педагогів, які звикли працювати з дітьми, теж така позиція. Тобто вони переїзд підтримують.

До слова, Юрій Кузьмічов - чоловік Марини Кузмічової - профільної заступниці міського голови, яка і займалася пошуком приміщення. За її словами, розглядали чимало й інших варіантів. Зупинилися на Відінській, бо там вдастся розмістити всі необхідні музичні інструменти та забезпечити навчання для пів тисячі дітей. Власник погодився надати четвертий та третій поверх на умовах оренди.

Марина Кузмічова каже, ні від батьків, ні від керівництва школи жодних пропозицій не надходило. Натомість батьки вважають, вони цим займатися не повинні.

Батьки категорично проти переїзду на Відінську. Кажуть, треба шукати інше. А ще батьківський актив виступає за відновлення ремонту другого корпусу, аби учні могли якнайшвидше продовжити навчання там. Відповідне звернення вони передали до міської ради.

Читайте також: На вулицях Рівного вже курсують нові маршрутні таксі під номером 31