Дві з половиною тисячі ненароджених дітей. Така офіційна статистика абортів на Рівненщині. Більше того, цифри ростуть - констатують фахівці. Не зважаючи на те, що вже два роки, вчать молодь, як планувати вагітність. У Всесвітній день дитини координатори руху "За життя" в черговий раз підсумували: навчити молодих людей серйозно ставитись до сексу - ой як непросто.

У цьому намагаються переконати жінок координатори руху "За життя". З початку року на Рівне нщині зробили майже дві з половиною тисячі абортів. Організатори проекту запевняють, це лише офіційні дані, які не відображають реальної картини.

Такі цифри - це результат неосвіченості громадян, переконують організатори громадського руху. І щоб виправити ситуацію проводять семінари у школах, де розповідають учням про небезпеку абортів. Для переконливості показують макети ненароджених дітей на різних етапах розвитку.

Говорити про заборону абортів на законодавчому рівні поки рано, кажуть організатори руху. Оскільки суспільство ще не визначилося у ставленні до штучного переривання вагітності.