У новозбудованій школі в Зарічному відкрили ще й першу в селищі гімназію. Освітяни переконують, місця тут вистачить усім, адже приміщення чи не найкраще в області. У той час, як більшість сільських шкіл на Рівненщині чекають на реконструкцію.

У Зарічному відкрили гімназію. Новий навчальний звклад працюватиме у новенькому приміщенні потіснивши місцеву школу. Освітяни кажуть, місця тут вистачить всім.

У гімназії навчається майже дві сотні учнів за гуманітарним та математичними напрямами, та працюють вісімнадцять педагогів.

Учні і гімназисти чекають на відкриття нового спортзалу. Втім, коли це відбудеться навіть обласні керівники не знають. Пояснюють, для завершення будівництва потрібно понад шість мільйонів гривень. Відсутність спортзалу - не найбільша проблема сільських шкіл. Більшість з них по всій області потребують ремонту. І на це першочергово шукають гроші у бюджеті.

Грошей на ремонт шкіл місцева влада потроху вишукує, каже Віктор Матчук. А от побудувати нові навчальні заклади місцевими силами не можливо. Тут обласні чиновники сподіваються лише допомогу зі столиці.