Нечесна конкуренція, політична невизначеність і недосконалі закони - все це заважає бізнесу розвиватися. Скаржаться рівненські підприємці. А тут іще економічна риза змусила малий та середній бізнес затягнути паски. Люди економлять - підприємці без прибутків. Влада вирішила протягнути руку допомоги. Адже через проблеми бізнесу не може наповнити бюджети.

Без підприємців бюджет Рівного не мав би 118 мільйонів гривень. Робота бізнесменів на руку усім громадянам, розповідають чиновники. А підприємці, які заробляють гроші, забезпечують рівнянам робочі місця і стабільну зарплатні. Тому з ними і криза , навіть економічна не страшна.

Понад 16 тисяч рівнян працюють в малому та середньому бізнесі. Зарплатня не нижче тисячі гривень. Для підтримки бізнесменів кілька років тому навіть координаційну раду створили. Вона просуває всі програми розвитку підприємництва і залучення інвестицій на сесії. Проте, бідкаються економісти не здатна вплинути на закони.

Наступного року чиновники обіцяють допомагатимуть бізнесменам по-різному, то семінари проводитимуть, то інвестиціям сприятимуть, а якщо кіт дорогу не перебіжить то й спеціальний діловий центр збудують. Щоправда його мали звести ще цьогоріч, однак кошти не освоїли.