Таке чекає на українців вже за рік - припускають рівненські фермери. Цьогорічні врожаї і досі у коморах, продати їх аграрії не можуть, а відтак не мають грошей, щоб закупити мінеральні добрива. Через бідність селян потерпають і хімічні підприємства. ВАТ "Рівнеазот" уже другий тиждень працює на половину потужностей.

Фермер Василь Радзивіл показує цьогорічний врожай, вродило стільки, що нема де сховати, однієї капусти під відкритим небом сімдесят тон. А ще двадцять моркви і десять буряків – зібрав, тепер сушить голову кому це все продати, аби звести кінці з кінцями.

Всі гроші в землі або у товарі, який через кризу ніхто не купує, бідкаються фермери. А немає грошей – немає і необхідних міндобрив! Щоправда гербіциди є, кажуть на підприємстві «Рівне азот», їх тут навіть забагато. Уже два тижні промисловий гігант регіону працює лише на половину потужності.

Про це він вчора розповів прем'єр – міністру, каже якщо і там не отямляться – завод зупиниться зовсім, продукцію ніхто не купує – покупець різко збіднів.

Головний інженер підприємства показує переповнені склади готової продукції, продають вже дешевше собівартості однак черг все ще немає.

На завод кажуть, якщо не реанімують сільське господарство, то нинішня допомога Уряду хімпідприємствам не знадобиться – заводу зупиняться. Чекають на допомогу і селяни.

Якщо допомоги від держави фермери не отримають, цієї осені то восени вони нічого сіяти не будуть, залишать поля під пар, для землі це дуже корисно. Селяни прогодуються на власних городах, а от що будуть їсти мешканці мегаполісів це уже питання.