Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію - Телеканал «Рівне 1»
33001 Україна, Рівне Петра Могили, 28 Г
096-11-400-11 info@rivne1.tv
Регбіліг
Rivne1.tv

"ПІСЛЯ ТРАВМИ ДУМАВ, ЩО СПОРТИВНА КАР'ЄРА ЗАКІНЧЕНА," - Володимир Радчик

За роки незалежності Україна подарувала світу чимало видатних спортсменів. Ми гордимося, тим, що велика кількість героїв українського спорту саме з Рівне нщини. Легка атлетика, бокс, футбол, теніс, танці, регбі, та інші - у всіх цих видах спорту наші рівняни здобували призові місця, виборювали золото та піднімали прапор України на міжнародних чемпіонатах.

Вашій увазі історія Володимира Радчика - рівнянина, який розвиває та грає за досить молодий для України вид спорту - регбіліг.
Досьє
Володимир Радчик
Вік: 38 років
Спорт: Регбі
Кар'єра: 20 років у спорті
Досягнення:
Чемпіон Європи 2017 з регбіліг, майстер спорту України міжнародного класу
Про регбіліг
Це різновид регбі, контактна командна гра з овальним м'ячем, в яку грають на прямокутному полі дві команди по тринадцять гравців в кожній. Варто зазначити, що найпоширенішою гра в регбіліг є в Австралії, Англії, Новій Зеландії та Папуа Нова Гвінеї, де регбіліг є національним видом спорту. Франція та Уельс також мають професійні клуби. Австралія є поточним володарем Кубка Світу з 2013 року.

Першу регбійну лігу було створено в 1895 році як Northern Rugby Football Union, що відкололася від England's Rugby Football Union (RFU). Варто наголосити, що з початку обидві організації грали за однаковими правилами, хоча Northern Union почав змінювати правила практично відразу. Далі відкололися фракції в пов'язаних з RFU регбійних спілках в Австралії та Новій Зеландії в 1907 і 1908, що перейменували себе в регбійні ліги і почали грати за правилами Northern Union. Northern Union пізніше змінив свою назву на Northern Rugby Football League в 1922 році, таким чином, з плином часу спорт став відомий як регбіліг.
Видовищно та емоційно. В регбіліг світ грає ось уже кілька століть. Але в Україні і, зокрема у Рівному - це молодий вид спорту. Проте гравець Національної Збірної України з регбіліг Володимир Радчик - в цьому спорті вже двадцять років. Починав спортсмен знайомитися з регбі - ще під час навчання в університеті. Гра настільки сподобалася Володимиру, що він не залишає її й досі.




"Я ОБРАВ, НА ТОЙ ЧАС, ДОВОЛІ МОЛОДИЙ ДЛЯ УКРАЇНІ ВИД СПОРТУ - РЕГБІ. ВІН НЕ МАВ РОЗГОЛОСУ - І Я ЗРОЗУМІВ, ЩО У НЬОМУ МОЖНА ЧОГОСЬ ДОСЯГНУТИ..."

ВОЛОДИМИР РАДЧИК про регбі
- Зазвичай, регбі часто називають одним з найскладніших і фізично найважчих серед будь-яких командних видів спорту у світі. Тому ним потрібно починати займатися у віці 5-6 років. Я ж почав займатися у 18 - і ні разу не пожалкував про свій вибір. Я пройшов хорошу школу, неодноразово доводилося грати з сильними суперниками з інших країн.
Володимир Радчик


У 2009 році Європейська Федерація Регбіліг вирішила включити Збірну України в перший етап розіграшу Чемпіонату Європи. У ньому наша команда перемогла суперників та перейшла в другу за рангом групу Чемпіонату Європи, в якій в 2010 році зайняла друге місце. Звичайно, українська команда, на цей час була наймолодшою з європейських збірних, втім вже всього через 4 роки з моменту появи регбіліг в Україні вона піднялася до рівня 12-ти кращих європейських збірних команд.

Крім того, 28 серпня минулого року Міністерством молоді та спорту України вперше було присвоєно звання "Майстер спорту міжнародного класу" - 18 гравцям Національної Збірної команди України.

В Збірну України входять гравці із супер ліги - (наразі саме п'ять команд). Найкращі гравці з кожного регіону потрапляють в Національну Збірну. Від Рівне нщини крім Володимира Радчика грає також Водим Полюхович. Деякі гравці є у резерві.
ВОЛОДИМИР РАДЧИК



"ПІСЛЯ ТРАВМИ - ДУМАВ, ЩО СПОРТИВНА КАР'ЄРА ЗАКІНЧЕНА. А ВОНА НАВПАКИ СТАЛА ПОШТОВХОМ ДЛЯ КРАЩОЇ ГРИ..."
Для Володимира, регбі - це не просто вид спорту, це стиль життя. Регбіліг спортсмен вдало поєднує викладанням фізичної культури у рівненській загальноосвітній школі, а також тренерською діяльністю.



За словами спортсмена, якщо наприклад, регбійна кар'єра, через деякі причини, завершена, є маса способів бути з регбі - чи у ролі тренера, чи людиною яка небайдужа до цього виду спорту. Якщо двадцять років тому - все починалося у Рівному з нуля. То сьогодні є багато людей яким подобається регбі, і вони всіляко сприяють його розвитку.

Регбі - це велика сім'я. Я наприклад, знаю, всіх гравців усіх команд в Україні. І наприклад всі гравці, дотично, знають мене. Відповідно всі ми велика сім'я. Навіть якщо на полі вирують такі недитячі пристрасті, а поза грою навіть після гри - ми спокійно жмемо один одному руки і отримуємо задоволення. Задоволення від зустрічі та від гри. А також задоволення від того, що цих людей ти знаєш, але несильно часто маєш змогу зустрічатися, а гра є приводом для зустрічі.
Володимир Радчик
Регбіліг - корисна гра, каже Володимир, адже відрізняє від інших видів спорту тим, що в одній команді збираються досить різні люди (що зросту, що статури), і саме це робить регбіліг ні з чим незрівнянним.
Кожен гравець має свою задачу. Завдяки своїй силі волі та колективному відчуттю кожен є відмінним членом команди.

Крім того, регбіліг є серйозним виховним видом спорту, так як він вчить гравців поблажливості та взаємній повазі. Виховна сила регбіліг полягає в тому, що він змушує відкидати особисті інтереси і віддавати перевагу інтересам колективу, що так необхідно в сучасному суспільстві.

Регбіліг є цікавим спортивним видовищем та ефективним засобом виховання людей, як у фізичному, так і моральному аспектах.

Автор: Анастасія Кучеренко
This site was made on Tilda — a website builder that helps to create a website without any code
Create a website

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: