Напередодні Нового 2019 року rivne1.tv вирішили зробити серію публікацій з підсумками 2018 року.

Першою публікацією, пропонуємо згадати як же змінилось наше місто за рік.

Встановлення кованих англомовних вказівників

Наприкінці травня 2018 року туристичні вказівники почали з'являтись по всьому місту.

На них українською та англійською мовою вказаний напрямок до видатних місць Рівного. Проект реалізувався за кошти "Громадського бюджету". Вказівники - антивандальні. Цей кований стовп утримає будь-якого хулігана, який захоче його перевірити на міцність.

Всього встановили понад 20 стовпчиків по всьому місту.



pic

Відкриття "Зеленки" у Парку Шевченка

3 червня у парку імені Тараса Шевченка урочисто відкрили літню естраду, відому у Рівному як "Зеленка".

На реконструкцію сцени з міського бюджету витратили близько 3 мільйонів гривень. Реконструкція тривала близько півроку. Були знесені старі лавки та радіорубка, а на їх місці поклали бруківку.

Оновлена літня естрада вміщує в себе сучасну літню сцену з кулісами. Крім того облаштували багато рядів сучасних лавок. Також зробили зону для артистів за кулісами всередині будівлі сцени – тепер там є всі комфортні умови для переодягання, обладнано туалет, кімнати для гриму тощо. Сама сцена обладнана найсучаснішими системами захисту від блискавок та сигналізацією.



pic

Співочий фонтан

У центрі Рівного після майже річного ремонту відкрили світломузичний фонтан за кінопалацом.

Ремонт коштував бюджету приблизно півтора мільйона гривень. Роботи почали торік наприкінці літа, їх виконував "Рівне облводоканал".

Фонтан обладнано сучасними насосами, які працюють повністю в автоматичному режимі, встановлено частотні перетворювачі, що вмикають насоси залежно від тембру музики. Саму ж чашу фонтану гідроізольовано сучасними матеріалами.

Крім того, кожний бажаючий може побачити його роботу в режимі он-лайн через веб-камеру.



pic

Апеляційний суд

19 жовтня на вулиці Драгоманова відбулось урочисте відкриття апеляційного суду.

Цю подію обговорював мало не кожен місцевий житель: оркестр, коровай та червона доріжка. Такий "пафос" обурив рівнян.

На реконструкцію самого приміщення витратили близько 50 мільйонів гривень. Реконструкцію будівлі на Драгоманова протягом двох років проводила фірма "Опорядрембуд". До слова, спочатку заявлена вартість складала 30 мільйонів гривень.



pic

Мурали з технологією доповненої реальності

На рівненських багатоповерхівках з'явилось аж 2 digital-мурали.

На першому, який знаходиться на вулиці Міцкевича, 9 зображений великий птах. Його площа складає 250 кв.м. Авторами малюнку стали митці з Рівного та Львову, які перемогли зі своїм ескізом серед десяти інших конкурсантів з різних міст України.

На другому, який знаходиться за адресою вулиця Коновальця, 7 - зображені слони.

Нагадаємо, на втілення проекту «The Street Walls» з бюджету міста виділили 70 тисяч гривень. Решту необхідної суми, надали меценати.



pic