Єдина і незалежна. У суботу, 15 грудня у столиці відбувся Об’єднавчий Собор Українського Православ’я. На якому оголосили про створення Української помісної православної автокефальної церкви та обрали предстоятеля. Яка процедура переходу церков та що думають віряни з приводу таких змін, дізнавалися наші журналісти.

Історична подія для України. Роки боротьби та тривалих перемовин таки дали свій результат. 15 грудня у Києві оголосили про створення Єдиної Помісної Православної Української церкви. Предстоятелем став Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Наступний крок - це отримання Томосу. Глава об'єднаної церкви поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томоса з рук Вселенського патріарха. У Рівне нській єпархії Київського патріархату наголошують на тому, що приєднання до Єдиної помісної православної церкви буде відбуватися добровільно, примушувати до будь яких дій парафіян і священиків не будуть.

Натомість в єпархії Української православної церкви не визнають рішення об'єднавчого собору і кажуть, це тільки нашкодить духовному життю мирян.

Та думки рівнян з приводу об'єднання церков також різняться.

Як будуть розвиватися події покаже час. Головне аби все вирішилось мирним шляхом.