Дорога зруйнується, а тут діти розвиватимуться. Так вирішили у Бугринській об'єднаній територіальній громаді й замість прокладати півтора кілометра асфальту... зробили капітальний ремонт у будинку культури села Вільгір. Його тепер не впізнати. Але це - лише початок масштабних задумів. Що ж буде далі і у скільки обійшлося це оновлення - далі.

Дерева, що ростуть з даху, напівгнила підлога та холодні стіни. Таким іще у 2015 році був нині сучасний будинок культури у селі Вільгір, що у Гощанському районі. Тепер про це нагадують лише фотографії у відремонтованому холі.

Роботи поділили на два етапи - спершу капітально відремонтували та утеплили приміщення, за тим зробили ремонт. Так, велика зала тепер поєднує функції концертної та спортивної. На це не пошкодували 2 мільйони гривень. Додатково ще закупили меблі, обладнання та апаратуру. На черзі - підведення водопостачання та каналізації, а також упорядкування навколишньої території.

На другому поверсі облаштували бібліотеку. Її перенесли сюди зі старенького приміщення. Тепер це справжній інформаційний центр. Школярі проводять чимало часу за ноутбуками, користуючись безкоштовним інтернетом, а для малечі тут - і книжки, й ігрова зона й додаткові заняття.

Одноповерхове приміщення колишньої бібліотеки поряд зі школою та будинком культури тепер зачинене. Та не на довго, кажуть місцеві, адже у планах відремонтувати і його та переробити на дитячий садок/