Цукровий діабет - зараз досить поширена хвороба. Це ендокринно-обмінне захворювання, яке характеризується інсуліновою недостатністю і підвищенням рівня глюкози в крові.Часто причиною виникнення цукрового діабету стає неправильне харчування. Звичайно, коли захворювання приймає хронічну форму, однією зміною раціону від нього позбутися не можна, але послабити його наслідки з перспективою повного лікування в майбутньому можна.

Згідно з медичними дослідженнями саме ці продукти знижують не тільки рівень цукру, а й рівень холестерину в крові, надаючи комплексний вплив.

1. Кориця

pic

На перший погляд це звичайна спеція. Але насправді її функція не зводиться тільки до додання блюдам особливого смаку. Кориця містить в собі ціннамілацетат, проантоціанідіни, коричневий альдегід і коричневий спирт (ціннамальдегід).Всі ці компоненти роблять позитивний вплив на функціонування людського організму: знижують його сприйнятливість до інсуліну, нормалізують рівень холестерину, допомагаючи позбутися від тромбів в судинах, нормалізують рівень цукру в крові при діабеті. Регулярне вживання кориці зменшує ймовірність розвитку інфаркту, атеросклерозу, інсульту.

2.Лохина

Ускладнення цукрового діабету часто пояснюються розвитком оксидантного стресу. В організмі накопичуються вільні радикали, які руйнують судинну стінку, що порушує кровопостачання органів і тканин.Лохина вважається потужним антиоксидантом. Вона багата антоцианами і флавоноїдами, які відновлюють чутливість рецепторів до інсуліну.Рекомендується починати з 200 г лохини в день. Приймати в сирому вигляді, окремо від іншої їжі.

3.Оцет

Для лікування найкраще підійде яблучний або винний оцет. Він володіє антиглікемічічними властивостями: допомагає розщеплювати крохмаль, який грає важливу роль в регулюванні рівня глацетинової кислоти, яка міститься в оцті, знижує активність ферментів, які беруть участь у перетравлюванні вуглеводів. Таким чином, глюкоза, яка міститься в складних вуглеводах, з меншою швидкістю потрапляє в кров. Рекомендується додавати одну столову ложку оцту в кожен салат. Замість оцту з тією ж метою можна використовувати сік лайма чи лимона.