У 2019 році ціни виростуть на 7,4 %. Тож що, коли та на скільки подорожчає у 2019?

Сигарети подорожчають до 8 гривень вже у січні та липні 2019 року

У Верховній Раді прийняли рішення у наступному році підвищити акциз на 9%. Раніше говорилось про підвищення акцизу на 20% щорічно. Акциз підвищать двічі: у січні та липні 2019 року. В результаті сигарети з фільтром будуть коштувати на 3,5 гривні дорожче. Крім акцизів на підвищення ціни сигарет вплинуть й інші чинники: вартість транспортування, зростання зарплат, девальвація гривні та інші. Таким чином пачка (залежно від виробника) може подорожчати до 8 гривень.

Опалення подорожчає на 17-70% у січні

Через подорожчання газу на 23,5% зроблять перерахунок тарифів на опалення та гарячу воду. Процедура перерахунку може тривати понад місяць тому подорожчання жителі відчують на собі лише на початку наступного року. Ціни можуть піднятись аж до 70% (це буде залежати від регіону). Постачальник буде зобов'язаний розмістити нові ціни, тому ознайомитись з ними можна на сайті.

Квитки на потяг подорожчають на 25% до кінця 2019 року

Згідно з прогнозами соціального та економічного розвитку Кабміну квитки подорожчають на 25%. Проте на цьому зростання ціни не зупиниться, у 2020-2021-му вартість може зрости ще на 30% на рік. Отримані кошти обіцяють витратять на обладнання, модернізацію та інше.