До суду скерували слідчі Рокитнівського відділення поліції кримінальне провадження із обвинувальним актом відносно жителя села Масевичі за крадіжку з проникненням у приміщення. Однак це не єдиний скоєний ним злочин. На розгляді суду перебувають матеріали за фактами незаконного заволодіння транспортним засобом та ще двома крадіжками.

Познайомившись із працівницею одного із відділень кур’єрської служби в селищі Рокитне, хлопець скористався її прихильністю та довірою. 17 жовтня цьогоріч, будучи у неї в гостях, парубок потайки узяв її ключі з роботи. Для поїздки до місця злочину скористався скутером власниці та викрав із сейфу 17 тисяч 617 гривень. Крадіжку працівники відділення виявили вже вранці, а зловмисник натомість втік.

У результаті проведених першопочаткових слідчих дій та розшукових заходів працівники кримінальної поліції Рокитнівського відділення поліції вийшли на слід зловмисника. Ним виявився житель села Масевичі, якого оперативники розшукали у Хмельницькій області.

У рамках кримінального провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України йому повідомили про підозру. У ході досудового розслідування слідчі зібрали достатньо доказів для доведення його вини та скерували матеріали до суду. Крім того, 18-річний хлопець обвинувачується у незаконному заволодінні транспортним засобом «ВАЗ 21099», крадіжках телефону та бензопили, які він скоїв цьогоріч, ще будучи неповнолітнім.

За злочинні діяння підсудному загрожує до шести років позбавлення волі.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.