Саме такими прагне побачити місцеві вибори рівненська обласна влада. Вона зібрала нині представників багатьох політичних партій під одним дахом аби не тільки поговорити про майбутній плебісцит але й бумагу підписати.

Фінальний тиждень передвиборчої кампанії на Рівне нщині розпочався із розширеного засідання політичної ради при голові облдержадміністрації. Той, хоч із запізненням та все ж наполіг на створенні рівних умов для всіх учасників виборчого процесу.

Говорити про створення рівних умов для політичних партій - пізно, сказали деякі. Мовляв, виборчі комісії до їхніх кандидатів надто прискіпливі. Через формальну помилку відмовляються реєструвати кандидатів, натомість представникам інших політичних сил такі неточності прощають. Найбільше обурень полетіло на адресу голови обласної виборчої комісії.

Серед порушень виборчого процесу - використання адмін-ресурсу, певні кандидати навіть до підкупу та шантажу вдаються. Жаліються опозиційні політики. Втім у обласній виборчій комісії конкретно на ці випадки акти не складені.

Про явні порушення лише поговорили, встигли навіть посперечатись. Наостанок майже всі керівники політичних партій підписали меморандум про чесні вибори - і тільки двоє представників політсил - утримались.