Від старіння не втекти нікому, але є кроки, які ми можемо зробити вже зараз, щоб хвороби, зморшки і інші небажані моменти прийшли якомога пізніше. Описані в цій статті вправи просто знахідка для будь-якої жінки за 40, хоча в якості профілактики їх можна виконувати вже з 28 років.Перед заняттями необхідно зняти декоративну косметику, вмитися і вимити руки. Для хорошого кровообігу стеж за поставою. Під час виконання вправ слід напружувати тільки ті м'язи, на які відбувається вплив, а інші слід тримати в розслабленому стані.

Щоб запобігти появі або розгладити вже наявні зморшки навколо очей, закрий очі і почни обертати ними по 10 раз по колу в різні боки.Для розгладження зморшок на лобі потрібно повністю закрити лоб долонями і притиснути їх. Закрий очі і обертай ними по 5 раз по кругу.Не піднімаючи повіки, почни зображати губами по черзі радість і печаль по 5-7 повторів.

pic

Надуйте щоки на 5 секунд, а потім не поспішаючи випусти повітря. Вправа для чіткого контуру обличчя повторюй від 10 раз. Для омолодження шиї тобі потрібно відкинути голову назад, розслабити м'язи шиї і широко відкрити рот. Потім не поспішаючи зводь щелепи за допомогою підборіддя, поки нижня губа накриє верхню. Повторюй від 5 раз.

pic

Вправи для м'язів шиї

pic

1. Встань, поставивши п'яти і шкарпетки разом, руки опусти вздовж тіла і розслаб, спину тримай прямо, але без напруги. Почни повільно повертати шию вправо-вліво, потім нахили голову вниз і підніми вгору. Ці рухи допоможуть розслабити м'язи шиї.

Потім роби повільні плавні повороти голови вліво і вправо з фіксацією на 5-7 секунд в крайніх положеннях. Дихання під час виконання вправи довільне, через ніс. Увага повністю направлено на області шиї. У перший тиждень вправа виконується 5 разів, в другу - 6, в третю - 8 і так далі, поки не доведеш їх кількість до 25 разів. Данна практика укріплює м'язи шиї, «спалює» жирові відкладення на шиї і зменшує відкладення солей в комірцевій зоні.