В області під час наради обговорили стан протидії підлітковій злочинності.

Зазначено, що упродовж 2018 року на території Рівне нської області спостерігається позитивна тенденція до зниження на 35,8% рівня злочинності серед неповнолітніх. Підлітками вчинено у цьому році 115 злочинів проти 179 торік. Переважно злочини, що вчинялися, – проти власності: крадіжки, грабежі, заволодіння транспортними засобами.

Водночас турбує те, що серед 90 підлітків, що вчинили злочини, кожен п’ятий скоїв порушення повторно, почастішали випадки залишення дітьми своїх сімей чи навчальних закладів.

Причинами цього є не лише проживання дітей у несприятливому сімейному оточенні, але і в деякій мірі послаблення превентивної роботи з боку відповідальних осіб соціальних служб, органів поліції, пробації, а також недостатня увага педагогів. Особливо актуальним є на сьогодні попередження підліткової девіантної поведінки, приміром, як залишення дітьми домівок чи «булінг».

Учасників наради було закликано до пошуку нових форм та методів, які б сприяли зменшенню подібних негативних проявів у молодіжному середовищі.

За підсумками наради, з урахуванням висловлених усіма учасниками пропозицій, розроблено ряд заходів, спрямованих на поліпшення криміногенної ситуації у підлітковому середовищі, сприяння неповнолітнім у реалізації їх законних прав та інтересів.

Про це інформує прокуратура Рівне нської області.