Взимку волосся пересушується центральним опаленням. І негативний вплив батарей і обігрівачів часом сильніше,ніж влітку від сонця. Тому взимку більш необхідні зволожуючі засоби для волосся - маски, бальзами та ополіскувачі.

Фен краще налаштувати на щадний режим і намагатися не пересушувати волосся після миття. Краще не досушувати волосся феном до кінця, а дати можливість волоссю досохнуть при кімнатній температурі.

pic

Використання лаку для волосся через вміст в ньому спирту також сприяє сухості волосся. Не варто і зловживати лаком в мокру і вітряну погоду - в цьому випадку волосся буде виглядати гірше, ніж без фіксації. Розумно використовувати гелі та муси для укладання з більш сильною фіксацією, ніж зазвичай, а не перевантажувати зачіску великою кількістю звичного засобу - якщо зачіска примнеться під головним убором, відновити її буде набагато простіше.

pic

Догляд за волоссям взимку

Досить ефективні маски перед миттям голови. Це можуть бути готові засоби - вони ефективні і прості у використанні. Однак час від часу рекомендується згадувати про такі народні рецепти як маска з теплого кефіру або підігрітої реп'яхової олії. Маски добре живлять і відновлюють структуру волосся. Витримувати їх потрібно близько 40 хвилин, після чого вимити голову як звичайно. Знамениті засоби «2 в 1», що представляють собою шампунь і ополіскувач в одному флаконі, краще приберегти для екстрених випадків типу відрядження або поїздки на відпочинок. При частому застосуванні вони не забезпечують необхідного харчування та зволоження волоссю. Крім того, активні компоненти, що входять до складу таких засобів, мають властивість відкладатися у самих коренів, позбавляючи волосся пишності. А обсяг волосся особливо актуальний в зимовий час, коли волосся доводиться ховати під шапки та капелюшки.

pic

Як часто слід мити голову взимку?

У зимовий час, можливо, доведеться мити голову частіше через більш активну діяльність сальних залоз. Не потрібно використовувати дуже гарячу воду для миття голови. Гаряча вода сприяє більш активній роботі сальних залоз.

pic

Догляд за волоссям взимку і вітаміни

Взимку необхідно вживати вітаміни. У раціоні обов'язково повинні бути такі вітаміни як А, С, Е, вітаміни груп В. Спеціально розроблені вітамінні комплекси не дадуть волоссю надто «втомитися» за зиму.

Догляд за волоссям взимку і харчування

Взимку волосся дуже швидко стає жирним, а шампуні для жирного волосся дратують шкіру голови - вона починає лущитися і свербіти. Взимку, перш за все, необхідно звернути увагу на харчування