22 листопада, під час сесії міськради Рівного депутати сперечались щодо доцільності перейменування частини вулиці Пересопницька.

Напередодні, представники міської лікарні стали ініціаторами та подали ідею про перейменування вулиці Пересопницька у Рівному на вулицю Ніколауса Арндта.

За словами медиків, завдяки Ніколаусу Арндту вони отримали допомогу для медзакладу: обладнання, ліки. Крім того, завдяки благодійній допомозі багато рівнян було врятовано від смерті. До того ж, він почесний громадянин міста Рівного.

Зазначимо, Ніколауса Арндта - німецький архітектор, історик та політик.

Проте, депутати рівнеради висловили думку, що не доцільно перейменовувати вулицю з гарною українською назвою - Пересопницька. Та запропонували знайти іншу вулицю для перейменування.

Проте, секретар рівнеради заперечив це:

"Таким цікавим чином назви вулиць історично покручені, що вони дезорієнтують багатьох рівнян. Вулиця Пересопницька йде паралельно вулиці Соборній і вона досить протяжна. Цей шматочок, який хочемо перейменувати, насправді не вулиця Пересопницька - цей шматок без назви, який перпендикулярний до вулиці Соборній, він біля Драмтеатру. Тобто до Пересопницької він немає жодного відношення. Тому ми навпаки впорядковуємо там ту конфігурацію вулиць і даємо можливість і вулицю створити в центрі і Пересопницьку зберегти надаючи їй правильного прямого вигляду."

Але з таким рішенням не погодилась депутат Рівне ради Галина Кульчинська.

"Давайте зробимо Пересопницьку красивою, ширшою і більш значимою. Плюс до всього, Ніколаус Арндт - живий же.", - зазначила вона.

Після її слів голова міста взяв слово.

"Мова йде про частину вулиці, яка перпендикулярна Пересопницькій. Вона й зараз не Пересопницька. Вона немає назви зараз ніякої і на ній немає адреси. Формально ми виконуємо вимогу і нікого не зачіпаємо.", - зазначив він.

Інші ж депутати почали перейматись питанням чи живий чоловік в честь якого хочуть назвати вулицю. Зазначали, що це перший випадок коли живій людині присвячують назву вулиці. Та запропонували перенести це питання на наступну сесію міськради.

Секретар міськради зазначив, що на початку грудня до Рівного приїде делегація з Німеччини. Завітають вони до міста з благодійною допомогою. Після чого додав:

"Маю важливу інформацію, нажаль, Ніколаус Арндт помер у 2016 році."

Після суперечок вирішили провести голосування. "За" проголосувало 27 депутатів.

Таким чином частина вулиці Пересопницька відтепер буде називатись вулиця Ніколауса Арндта.