Усього від початку року в області в пожежах загинуло 26 людей, серед них - дві дитини.

З настанням осінньо-зимового періоду суттєво збільшується кількість пожеж у житловому секторі. Лише за минулий тиждень з 12 листопада по 19 листопада в області виникло 32 пожежі на яких виявлено 4 мертвих тіл.

Загалом від початку року на Рівне нщині виникло 1214 пожеж, внаслідок яких загинуло 26 осіб з них 2 дітей, а постраждало – 26 людей. Загибелі трапилися у Дубенському, Дубровицькому та Володимирецькому районах.

Основними причинами загорянь у такий період є порушення правил експлуатації пічного опалення, коротке замикання, дитячі пустощі з вогнем та найголовніше грубе порушення людьми правил пожежної безпеки у побуті. Особливого занепокоєння викликають люди, які зловживають алкогольними напоями, соціально незахищені верстви населення та багатодітні родини. Переважно, така категорія громадян нехтує правилами пожежної безпеки та особливо не цікавиться станом власних обігрівальних приладів чи засобів опалення.

Тому задля уникнення кількості пожеж та недопущення загибелі і травмування на них людей фахівцями ДСНС області постійно проводяться профілактичні рейди.

В ході рейдових відпрацювань житлового сектору рятувальники ДСНС проводять інструктажі з правил безпеки життєдіяльності та нагадують людям заходи безпеки при експлуатації електроприладів та під час користування звичним для села пічним опаленням. Співробітники Служби «101» роз’яснюють людям основні правила пожежної безпеки в побуті в зимовий період, яких необхідно дотриматись, щоб не допустити виникнення займання в будинках, проводять бесіди на протипожежну тематику щодо необхідності бути пильними при використанні відкритого вогню та газового обладнання. Також фахівці ДСНС спілкуються з дітьми та роз’яснюють їм небезпеку необережного поводження з вогнем.

pic

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.