Вчора, 9 листопада працівники Здолбунівського районного сектору Головного Управління ДСНС провели рейд у житловому секторі міста Здолбунів.

Його основною метою було попередження виникнення пожеж в оселях місцевих мешканців у період опалювального сезону. Тому в ході бесід з громадянами фахівці Служби порятунку нагадали людям основні правила пожежної безпеки при користуванні обігрівальними приладами, пічним опаленням, при цьому звернули особливу увагу, що не можна залишати без нагляду розтоплену піч чи ввімкнений електрообігрівальний прилад та не доручати догляд за ними дітям.

Рятувальники розповіли здолбунівчанам про небезпеку перевантаження електромережі у домі, закликали не вмикати одночасно велику кількість обігрівачів у розетку, пояснили, чому важливо не використовувати газові плити для обігріву кімнати та навіщо треба ставити обігрівачі на достатній відстані від легкозаймистих речей.

Наостанок кожному співрозмовнику вогнеборці вручили пам’ятки із рекомендаціями щодо безпечної експлуатації печей та використання обігрівальних приладів у побуті. Рятувальники ще раз наголосили громадянам, що пожежі легше запобігти, аніж ліквідувати, і закликали людей бути пильними та відповідально ставитися до дотримання правил безпеки, щоб не допустити виникнення пожежі у власних помешканнях.

pic



pic

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.