Майже 1 мільярд гривень ПДВ надійшло до бюджету від платників Рівненщини з початку року

Протягом січня – жовтня 2018 року Головним управлінням ДФС у Рівне нській області забезпечено збір податку на додану вартість до державного бюджету у сумі 936,2 млн. грн.

У фіскальній службі регіону відзначають позитивну динаміку щодо збільшення рівня декларування та збору податку на додану вартість.

Приріст надходжень склав 185 млн. грн., або 25 % до відповідного періоду минулого року.

Податківці області зазначають, що частка надходжень цього податку в загальних надходженнях до Державного бюджету становить понад 38%, а ріст його сплати – найкраща оцінка ефективності електронного адміністрування ПДВ.

Зокрема, запровадження Системи моніторингу оцінки ризиків максимально мінімізувало зловживання з ПДВ, і завдяки блокуванню реєстрації сумнівних податкових накладних, процес відшкодування ПДВ став максимально прозорим та зрозумілим.

За словами першого заступника начальника Головного управління ДФС в Рівне нській області Анатолія Клячука, досягнення таких показників – це результат відкритих і партнерських взаємин з бізнесом, якісного сервісного обслуговування платників податків та підвищення податкової культури бізнесу.