За рішенням суду призупинені рішення 34 рад, які утворили ОТГ. Серед них і новостворена громада на Рівненщині.

Як заявив координатор Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Іван Лукеря, руками народного депутата від Радикальної партії Ляшка Артема Вітка було подано судовий позов до окружного адміністративного суду, який оперативно виніс рішення про призупинення рішень 34 рад, які утворили ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реформи зблизька": кого об'єднують громади в Західній Україні [ВІДЕО]

По-перше, хтось дуже не хоче проведненя виборів до ОТГ. Оскільки не вдалося зупинити вибори через ЦВК, так як новий склад ЦВК скасував абсурдне рішення попереднього, зараз роблять через треті руки.

По-друге, рішення суду про призупинення дій 34 рад є незаконне, оскільки такі рішення набули чинності виконали свою дію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реформи зблизька": Рівне та Житомир про успіхи й недоліки децентралізації [ВІДЕО]

По-третє, ЦВК та іншим виборчим комісіям не було заборонено виконувати повноваження із організації і проведення виборів, йдеться на сторінці Рівне нського центру розвитку місцевого самоврядування.

До слова, у переліку сільських рад, рішення про об'єднання яких скасовано, є і сільрада Рівне нської області - Вежицької. Нагадаємо, у травні цього року с. Вежиці Рокитнівського району вирішили об'єднатися з Старим Селом, утворюючи Старосільську ОТГ.