В селі Кустин Рівненського району знаходиться дитячий санаторно-оздоровчий комплекс «Електронік – Рівне».

На його базі зараз відпочивають та оздоровлюються понад три десятки дітей з Попаснянського району Луганської області.

Декілька років тому Рівне нщина та Луганщина підписали Меморандум про співпрацю, в рамках якого передбачено надання підтримки східній області. Співпраця стосується не лише відбудови інфраструктури та надання гуманітарної допомоги, а також допомоги в організації відпочинку та оздоровлення дітей.

У санаторії школярі проходять процедури з профілактики та лікування хронічних захворювань, а також мають насичену культурну програму. Вони відвідують різноманітні пам’ятки, знайомляться з історією Рівне нщини і життям видатних людей нашого краю.

Окрім цього, важливою складовою відпочину є фізична культура. Нещодавно працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівне нської обласної ради організували для дітей справжнє спортивне свято. Розпочалася зустріч з представлення учасникам заходу проекту НОК України, який має назву #OlympicLab. В його рамках учні познайомилися з директором комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності» Рівне нської обласної ради, майстром спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, учасником XXVII літніх Олімпійських ігор в Сіднеї (2000 р.) Леонідом Камлочуком. Гість розповів дітям про власну спортивну кар’єру і те, як після її завершення можна себе реалізувати в тренерській, адміністративній, чи будь-якій іншій роботі.

Окрім цього організатори заходу підготували для дітей програму спортивних конкурсів в рамках фестивалю здорового способу життя. Діти змагалися між собою в індивідуальних конкурсах «Гімнастичний», «Скакалка», «Кільця», «Дартс» та «Володар м’яча». В кожному з них їм доводилося використовувати новий спортивний інвентар, тому всі старти проходили дуже динамічно та цікаво. Зрештою, перші місця вибороли Риндя Герман, Горбенко Тетяна, Бутенко Владислав і Рат Богдан, який переміг одразу в двох конкурсах. По завершенні заходу, їх, а також учасників які в конкурсах посіли другі та треті місця, організатори відзначили медалями та іменними дипломами.